AC Lebbeke palmt de “Molenloop” in

Malderen
08
september 2019

Onder de wieken van de molen aan de Molenheide in Malderen ging zondag de 26ste editie van deze klassieker van start. De vierde en voorlaatste wedstrijd van het “Londerzeels Loopcriterium” (LLC)

Gezellige weide

De tenten op de weide, de drankstand, het 3 km lange parcours, de molen…veel lopers kunnen het blijkbaar best smaken. Begrijpelijk want er hangt een gezellige sfeer over de weide. Ook zondag stonden weer bijna 500 atleten naast de molen te wachten op het startschot. De keuze aan afstanden is rijkelijk. Iedereen vindt zijn of haar gading in een tocht van 3, 6,9,12 of 15 km. Het landelijke parcours is misschien niet het allermooiste maar het heeft zeker charme. Hier en daar glooit het licht of is er wat vals plat. Vorig jaar was het erg warm in de velden rond de molen. Maar nu zat het weer beter mee. Een stralende zon maar een prima temperatuur.

Blauw-wit

AC Lebbeke kan terugblikken op een geslaagde editie. Wim Heyvaert stond in de 3 km als vierde terug aan de molen.

In de 9 km finishte Silke De Ridder knap derde bij de seniors. Bij de masters bereikte Ilke De Block als eerste de weide. Lut Raeymaekers werd knap derde in die categorie. Chris Schelkens haalde net de top-10. Mariska Tjeedsma leverde een ijzersterke prestatie en won de 12 km.

Het podium van de 15 km kleurde helemaal blauw-wit. Willem Van Schuurbeeck, Niels Slachmuylders en Adriaan Van Buggenhout namen de podiumplaatsen in. Stan De Vleminck die nog niet helemaal van een blessure hersteld is viel net naast het podium. Glem Braem die ook nog niet volledig fit is werd toch nog mooi 12de.

Resultaat kidsrun 700 meter (J) (13 deelnemers)

9 Cyril Moens

Resultaat Kidsrun 1 200 m (J) (8 deelnmemers)

5 Oscar Moens

Resultaat Kidsrun 1 200 m (M) (19 deelnemers)

25 Maarten Moens 1:11:47

De uitslagen van stratenlopen en trails vermelden niet altijd atletiekclubs. Lebbeekse atleten die deelnamen aan deze wedstrijd en niet in het verslag staan mogen dat steeds laten weten via webteam@aclebbeke.be.