LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Jan twaalfde op Belgisch kampioenschap trail

Xhoffraix
26
september 2016

Het Belgisch kampioenschap trail vond ook dit jaar plaats in de Hoge Venen. In Xhoffraix, vlakbij één van de hoogste punten van het land, werd de start gegeven van de Trail des Hautes Fagnes. Jan De Maersschalck nam deel aan het officiële Bk trail en finishte uiteindelijk als 12e. Ook Pieter, Aiko en Robbe namen deel, zij werkten de trail van 17km af.

img_20160924_133659Al jaar en dag vindt het Bk trail plaats in de Hoge Venen. Voor de deelnemers staat er maar liefst 38km door de bossen en natuurgebied van de Hoge Venen op het programma. Om 10u ’s ochtends in Xhoffraix ging Jan van start. Een stralende zonnetje zorgde voor heel mooie plaatjes, maar de omstandigheden waren voor de meeste deelnemers des te zwaarder. Zo liep de Belgische kampioen van vorig jaar, Etienne De Gasse, uiteindelijk meer dan een kwartier trager dan vorig jaar. Hij moest dan ook de duimen leggen voor Olivier Remacle, die Belgisch kampioen werd in een tijd van 2u 52m 23s.
Jan die na zijn Ultratrail in Zermat had getoond dat hij het zwaardere werk aankon, ging goed van start. Halfweg liep hij in de top twintig en na een goeie 30km rond plaats 15. De laatste kilomers bleken echter de zwaarste te zijn, zodat hij nog enkele plaatsen moest prijsgeven. Hij wist echter de schade mooi te beperken en finishte uiteindelijk als 26e. Omdat er tal van buitenlandse deelnemers deelnemen, werd hij uiteindelijk twaalfde op zijn eerste Belgische kampioenschap trail. Hij liep hierover een tijd van 3u 31m 13s.

Ook op de korte trail, die niet in aanmerking kwam als Belgisch kampioenschap, kwamen er blauw-withemden aan de start. Zowel Robbe Neyns, Pieter De Maersschalck als Aiko De Mol, kwamen aan de start van de 17km lange trail. Na de eerste kilometers aftasten koos Robbe voor een sneller tempo en liet zijn twee collega’s achter. Na een zestal kilometers moest Pieter een noodgedwongen stop inlassen wegens buikkrampen. Na een loodzwaar paar laatste kilometers kwam Aiko als eerste Lebbekenaar als 23e aan in 1u20m36s, voor Robbe – die ondanks een gemiste afslag – aankwam in 1u22m55s als 34e. Pieter miste, na een sterke inhaalrace, nog nipt de top 50. Hij werd uiteindelijk 51e in 1u26m.

De uitslag van stratenlopen vermelden niet altijd atletiekclubs. Lebbeekse atleten die deelnamen aan deze wedstrijd en niet in het verslag staan mogen dat steeds laten weten via webteam@lebb.be.

Geschreven door Aiko De Mol | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube