Medailles en clubrecords op het Vlaams kampioenschap voor scholieren

Gent
05
februari 2020

Op het Vlaams kampioenschap voor scholen werden woensdag scholierentitels uitgedeeld. De leeftijdscategorieën zien er ietwat anders uit dan in de échte wereld. Alle geboortejaren schuiven één jaar terug, zodat bijvoorbeeld atleten van het geboortejaar 2004 en 2005 nu plots cadet zijn (normaal is dit geboortejaar 2005-2006).

Drie finaleplaatsen 60m

Vooreerst stonden de reeksen 60 meter op het programma. Hier kon een plaatsje voor de finales – later op de dag – worden afgedwongen. Bij de cadetten lukte Ella Heyvaert een tijd van 8.32. Zij eindigde zo op plaats twee van haar reeks. Nona Heyvaert lukte 8.30 en wist net als Ella als tweede de finishlijn te overschrijden. Beide meisjes konden zich niet plaatsen voor de finales. Anaïs Dupont lukte 8.94 en een zesde stek in haar reeks, Lisa De Troyer werd met 8.54 vijfde in de hare.
“Scholiere” Luca Heyvaert deed dat wel. Zij liep naar 7.99 en een reeksoverwinning. Cindy D’Hondt was goed voor 9.03 en een zesde stek in haar reeks. Ook Jill Perdaens eindigde zesde. Zij klokte daarbij af op 8.52.

Bij de jongens konden zowel Jarno Trock als Tibe Temmerman zich plaatsen voor de finale. Tibe eindigde tweede in zijn reeks, maar was dankzij zijn 7.53 zeker van een stek. Jarno won zijn reeks vlot in een tijd van 7.26. Cadet Tijl D’Hondt stopte de klok op 8.03. Scholier Jasper Van den Bulcke klokte af op 7.77 en eindigde derde in zijn reeks. Robbe Dhondt won zijn reeks in een tijd van 7.57, terwijl Floren Kerre in diezelfde reeks naar plaats drie en 7.85 liep. Beiden konden zich niet van een finalestek verzekeren.

In die finales ging het bijzonder snel. Luca Heyvaert snelde naar een seizoensbeste van 7.76 om de titel te pakken.
Bij de cadetten jongens moest Jarno Torck enkel de oudere Stijn Van der Vreken voor zich dulden. Jarno pakte het zilver in een nieuw PR en clubrecord van 7.21. Tibe Temmerman – samen met Jarno de enige atleet van 2005 aan de start – lukte dankzij 7.48 de achtste tijd.

Zelfde namen in de 200m

De 200 meter werd rechtstreeks beslecht, zonder reeksen en finales. Ella Heyvaert liep met 26.54 naar een reeksoverwinning op de 200 meter. Lisa De Troyer liet de klok stoppen op 28.28, Anais Dupont stopte op 29.77, terwijl Valesca Verhast 29.11 noteerde. Luca Heyvaert won bij de scholieren meisjes de baanronde. Zij had hiervoor 25.59 nodig. Cindy D’Hondt liet in dezelfde leeftijdscategorie met 30.32 de vijfde prestatie in haar reeks noteren. Jill Perdaens eindigde met 28.42 tweede in haar reeks.
Met 23.11 liep Jarno Torck ook in de 200 meter naar een nieuw clubrecord. Jarno won zijn reeks, krijgt uitzicht op een sub-23’er en eindigde tweede in het eindklassement. Tijl D’Hondt kon in diezelfde reeks 26.01 neerzetten. In reeks 5 liep Tibe Temmerman met 24.15 naar een tweede stek in zijn reeks. Hij miste zo nipt het podium.

Scholier Jasper Van den Bulcke won zijn reeks vlot in een mooie tijd van 23.71. Ook Floren Kerre won zijn reeks. Hij deed dit in een tijd van 25.44. Robbe Dhondt lukte in zijn reeks de derde tijd: 24.09.

In het verspringen lukte Nona Heyvaert opnieuw een 5m-sprong. Meer nog, ze sprong 5m00 exact. Het leverde haar een vierde plaats op, in exaequo met plaats drie. Valesca Verhast kon in dezelfde wedstrijd 4.55 noteren.

Zusterlijk op het podium

Scholieres Elena en Jana Kluskens moesten beiden in reeks vier van start gaan. Met respectievelijk 2:20.70 en 2:21.10 tekenden ze de eerste twee plaatsen op bij de cadetten meisjes. Een reeks eerder dook slechts één atlete nog onder die tijden, waardoor Elena vrede moest nemen met zilver. Jana was goed voor brons.

Cadette Hasse Mertens was goed voor 2:36.71 en plaats vijf in haar reeks. Eline Bervoets klokte met 2:38.90 de zesde prestatie, net na Hasse. Larissa Huyck kon de vierde stek bemachtigen in haar reeks. Zij stopte de klok op 2:43.21. Nienke Van Campenhout werd elfde in haar reeks met 2:46.46.

1500m: clubrecord én medaille

Twee scholieren namen deel aan de 1500 meter. Lotte Willems nam als enige deel aan de 1500 meter. Zij kon na 5:10.82 de zesde plaats bemachtigen. Deze tijd was meteen ook goed voor een nieuw clubrecord.

Bij de heren liep Brent Soetens naar het zilver. Hij had 4:18.88 nodig om zijn eremetaal te bemachtigen.

De uitslagen vermelden geen atletiekclubs, maar scholen. Atleten van Lebbeekse AC die namens hun school deelnamen aan deze wedstrijd, maar hun naam of prestatie niet terugvinden in dit verslag mogen steeds een mailtje sturen naar webteam@lebb.be.

Foto’s mogen steeds worden doorgemaild naar webteam@lebb.be.