LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Nacht van Volharding

Beveren
03
september 2011

Pieter loopt scherpe tijd op de 400m te Beveren.

In Beveren stond naar jaarlijkse gewoonte in hetzelfde weekend als het BK cadetten en scholieren de Nacht van Volharding op het programma. Voor heel wat junioren en beloften de laatste test richting BK jun/bel van volgende week, voor de wat oudere atleten een kans om het seizoen mooi af te sluiten.

Voor AC Lebbeke was het Pieter De Maersschalck die als eerste de piste opkwam, en dat deed hij heel overtuigend! Pieter die in Beveren vorig jaar voor het eerst onder de 50 seconden wist te duiken verpulverde ook vandaag zijn PR opnieuw. Met 49.06 deed hij meer dan 80 honderdsten van zijn PR en haalde hij ook een mooie 2e plaats binnen. Benieuwd wat hij over 2e weken op het BK aflossingen nog uit zijn benen zal schudden.

Op de 100m stonden Sven Laisnez en Ruben Van den Berghe tegenover elkaar in reeks 3. Ruben werd 4e in deze windstille reeks in 12.41 wat net geen nieuw PR betekende. Sven voelde na een 80-tal meter een kramp opkomen en wist net op tijd in de remmen te gaan om erger te voorkomen.
Bij de scholieren vrouwen wist Lise Verbruggen de 3e stek in te nemen in een tijd van 13.91, dit bij 0.4m/s meewind en tijd in de lijn van haar 100m van vorige week, toen echter met heel wat meer meewind.

Na de 100m stond de in Beveren vaak goed bezette 1500m op het programma. Bij de vrouwen kwam Sara Van Biesen aan de start in reeks 2. Een reeks waar ze al snel in een kopgroep van 3 atleten terecht kwam. Hier werd goed samen gewerkt en er leek dan ook heel lang een tijd onder de 5 minuten in te zitten voor Sara. De laatste meters waren er echter nog net te veel aan waardoor ze strandde op 5.00.97. Echter een heel mooie tijd voor Sara die die duik onder de 5 minuten wel weer snel zal maken.

Ruben kwam na de 1500m nog eens aan de start, ditmaal voor een 200m. Opnieuw vanuit reeks 3 en de niet ideale baan 8 kwam hij opnieuw in de buurt van zijn PR. Met 24.76 bleef bij ditmaal bij 0.1m/s 8 honderdste boven de verhoopte PR.

Alle uitslagen kan je hier terugvinden.

Bron: SpurterSite.be

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube