LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Natalie zamelt € 2160,43 in voor “Ouders van Verongelukte Kinderen”

Lebbeke
18
december 2016

Tijdens het kerstfeest van afgelopen zaterdag overhandigde Natalie De Ridder een cheque ter waarde van liefst € 2160,43 aan Koen Van Wonterghem, voorzitter van de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen.

In 2015 kwam de buurjongen van Natalie, Thomas Suys, op de Brusselsesteenweg net voor zijn ouderlijk huis om het leven in een verkeersongeluk. “Ik zal die dag nooit vergeten”, zo zegt Natalie “Het beeld van de afgezette straat toen ik thuis kwam blijft me op het netvlies gebrand”. Nog geen jaar later besloot ze iets op poten te zetten om Thomas te herdenken. “Ik besloot in overleg met mijn trainer Bart Blommaert om me toe te leggen op de marathon. Daar koppelde ik meteen een doel aan: geld inzamelen voor Thomas. Iedereen kon een kilometer van mijn marathon sponsoren”.

Op zaterdag 9 oktober was het zover. In Eindhoven voltooide Natalie haar eerste marathon in een sterke 3u06 en zamelde zo meer dan 2000 euro in voor het goede doel. Tijdens het jaarlijks kerstfeest van AC Lebbeke werd dat bedrag in het bijzijn van de moeder van Thomas overhandigd aan Koen Van Wonterghem, voorzitter van de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen.
“Ik wil iedereen bedanken die mij de afgelopen maanden heeft gesteund bij het verzamelen van dit bedrag.” gaat Natalie verder “Ook diegenen die mij steunden bij het voltooien van mijn marathon. Zonder hen was dit niet gelukt”. Ook voorzitter Koen Van Wonterghem toonde zich uiterst tevreden met het verzamelde bedrag. “Het blijft belangrijk om iedereen te blijven sensibiliseren voor de gevolgen van roekeloos rijgedrag” zo sloot hij zijn dankwoord af.

In de pers

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube