LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

AC Lebbeke trok naar de 3de “Natuurwandeling & -jogging” van “Team 83”

Dendermonde
06
oktober 2019

De “Ros Beiaardrunners” stippelden voor dit evenement op zondag weer vier prachtige parcours uit. En dat allemaal voor het goede doel.

Steunen

De geschiedenis van de “Ros Beiaardrunners” gaat al terug tot 2008. Toen vatten een aantal collega’s het plan op om een ploeg in te zetten in de “Roparun”. Een specifieke band met de Stad Dendermonde was er op dat moment nog niet. Het team ging toen overigens onder de naam “ No Better Beginners” door het leven. In 2009 stond de ploeg voor de eerste keer aan de start van de inmiddels legendarische Roparun. Later werd de naam omgevormd naar “Ros Beiaardrunners” en was meteen de link met de Ros Beiaardstad gelegd. Jaarlijks slaagt de organisatie erin om het mooie bedrag van ongeveer € 12 000 in te zamelen om kanker gerelateerde projecten te steunen. Vanuit de Stichting Roparun werd eind 2018 een bedrag ter beschikking gesteld van € 180.000 voor de uitbouw van de palliatieve afdeling van het Sint Blasiusziekenhuis.

Zuivere natuur

Ook trainer Peter Uyttersprot zet zich actief in voor dit project. Samen met de rest van team tekende hij 4 heel mooie parcours uit. Je kon 6.5, 9, 12.5 of 20 km wandelen of lopen.
Allemaal door het groen in Sint Gillis, Lebbeke en Denderbelle. De start was vrij tussen 10 en 14 uur. Een inschrijvingsgeld is niet bepaald. Iedere deelnemer doet een vrije gift.

En uiteraard hoort er geen tijdsregistratie of rangschikking bij dit soort evenementen. Door de regen lag de weg er hier en daar wel modderig en glibberig bij. Trailschoenen aantrekken was misschien een beter idee geweest.

Davy Temmerman, Stefan Degreef, Tim Van Nijverseel en Chris Schelkens trokken de modder in voor het goeie doel.

Lebbeekse atleten die deelnamen aan dit evenement en niet in het verslag staan mogen dat steeds laten weten via webteam@lebb.be.

Geschreven door Chris Schelkens | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube