LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Mannen lopen nieuw clubrecord 4×200 tijdens IFAM Indoor

Gent
08
februari 2015

Tijdens de International Flanders Ahtletics Meeting (IFAM) kwamen twee Lebbeekse aflossingsteam aan de start op het Belgisch kampioenschap 4x200. Het mannelijke kwartet verbeterde het clubrecord naar 1.34.16, en eindigde daarmee 10e. Het vrouwelijke team wist beslag te leggen op de 20e plaats, zij liepen een tijd van 1.52.65.

Het 4×200 team bij de mannen kwam in een nieuwe formatie aan de start, Samuel, Aiko, Ruben en Pieter verdedigden de Lebbeekse kleuren. Na een blitzstart van Samuel en een mindere eerste wissel tussen Aiko De Mol en Samuel Bagula slaagden Ruben Van den Berghe en Pieter De Maersschalck erin om beslag te leggen op de tweede plaats in de reeks na AC Waasland. Zij liepen zo bijna een halve seconde sneller dan het vorige clubrecord. Het team van White Star greep de Belgische titel.

De vrouwen, waarbij Esther Van Poel ondanks hamstringsperikelen eerder deze week toch aan de start kwam, werden 4e in hun reeks, die gewonnen werd door MACW. Het Lebbeekse team werd – naast Esther – vervolledigd door Lise Verbruggen, Lize De Geest en Tina Mergan.

AC Waasland werd Belgisch kampioen, zij liepen meer dan een seconde sneller dan ASVO en RESC, die respectievelijk 2e en 3e werden.

In het voorprogramma kwam ook Aiko aan de start op de 400 meter. Hij slaagde erin om ondanks een fors contact nog 4e te worden in zijn reeks in een tijd van 53.08

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube