LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Nieuwe cursus aspirant – initiator in Hamme en Dendermonde

Dendermonde
02
februari 2015

Binnenkort start de Vlaamse Atletiekliga in Hamme en Dendermonde met een nieuwe cursus "Aspirant-Initiator". Vrijwilligers die een eerste stap willen zetten naar het trainersschap kunnen dit nu op kosten van de club doen.

De cursus aspirant-initiator van de Vlaamse Atletiekliga is een praktijkgerichte opleiding van 16 uur waar je aan de hand van specifieke spelvormen leert omgaan met jongeren (6 tot 12 jaar) in een sportieve omgeving.

In de cursus staan spelvormen omschreven per doel (uithouding, snelheid,….) ivm lopen, springen en werpen. De cursus is opgebouwd om toe te passen in atletiektrainingen voor jongeren, en is toepasbaar in alle sporten waar wordt gelopen, gesprongen, …

Deze cursus is voor jou als:

  • je graag met jongeren werkt, via gerichte spelvormen.
  • je nog niet echt weet hoe je dit aanpakt.
  • je een eerste stap wil zetten in een trainersfunctie.
  • je jongeren wil begeleiden in bv. speelpleinwerking of onderwijs.
  • je als ouder wat spelvormen wil aanleren voor de kids

Praktische informatie

Elke cursist ontvangt een handige Spelenmap met heel wat spelvormen en ook enkele theoretische delen die met de docent wordt doorlopen. (Hoe organiseer ik een Kid’s Athletic?, gebruik van alternatieve materialen, …). Nadien worden de spelvormen in de praktijk toegepast en leert de cursist een spelvorm aanbrengen bij kinderen.

De cursus zal plaatsvinden in Hamme (sportterrein) en Dendermonde (sportcomplex) en gegeven worden door docent Bart Stroobandt. Je dient volgende data vrij te houden voor deze cursus: 25 april (Den), 2 mei (Den), 16 mei (Ham), 30 mei 2015 (Ham) telkens van 08.00u tot 12.00u

Dit is een praktijkgerichte opleiding, dus is sportieve kledij een must.

De praktijkoefeningen gaan door op de atletiekpiste. Om notities te nemen neem je schrijfgerief mee.

Inschrijven en meer info

Mail naar nicole@val.be met vermelding van je naam, voornaam, adres, geboortejaar, telefoon en de plaats waar je de cursus zal volgen.

Deelnamegeld

70 euro, over te maken op rekening nummer 430-0051291-66 van de VAL met de vermelding van ‘plaats van deelname + naam van de cursist’.

Indien er een engagement volgt voor AC Lebbeke, dan zal de club je cursus volledig terug betalen!

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube