LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Nog anderhalve week tot eerste BK in Lebbeke

Lebbeke
04
juni 2014

Binnen 1,5 week zal voor het eerst een Belgisch kampioenschap plaatsvinden in Lebbeke. Deze Lebbeekse masters kunnen zich op zaterdag 14 en zondag 15 juni opmaken om voor de titels te strijden:

Sprinters Sven Laisnez, Bart Raemdonck en Jan Vierendeels zullen allen van de partij zijn op de 100 tot en met 400m. Sven concentreert zich op de kortste nummers (100m en 200m), terwijl Bart en Jan voor de dubbel 200m-400m gaan. Bart heeft met 52.37 overigens de snelste tijd van het jaar achter zijn naam staan bij de M35. Jan voegt aan die 200m en 400m ook nog een 400m mét hordens toe.
Bij de vrouwen verschijnt enkel Monique Van Wemmel aan de start van een sprintnummer. Zij zal deelnemen aan de 400m bij de W60. Bij aankomst is ze al zeker van een titel, want ze is de enige deelneemster in haar leeftijdscategorie.

Op (halve) fond zal Ben Quintelier voor de titel vechten. Met 1:58.32 heeft hij dit jaar al de snelste prestatie op de 800m M35 gerealiseerd. Jozef Becque is bij aanvang al zeker van een medaille, want er zijn slechts 2 M55’ers ingeschreven voor de dubbele baanronde. Bij de vrouwen heeft Hilde Scholliers ook al de snelste prestatie van het jaar staan. Hilde noteerde al 2:46.79 bij de W50. Ook Monique Van Wemmel start op deze afstand.
Met 4:14.93 heeft Ben ook ruim de snelste tijd op de 1500m van het jaar gelopen. Hij kan op dag 2 vol voor de titel gaan. Ook Jozef dubbelt. Hij krijgt op de 1500m meer tegenstand, nog 3 andere atleten schreven zich in voor de afstand. Daarnaast dubbelt Hilde bij de vrouwen. Zij krijgt er het gezelsschap van Els Duvivier.

In de springnummers zal Freddy De Ridder voor de medailles proberen te zorgen. Hij neemt deel aan het hoogspringen bij de M55. Bea De Landsheer is ook zeker van een titel in het verspringen. Zij is de enige W50 aan de start. Monique kan er als W60 voor een derde medaille gaan.

Trainer Koen Heyvaert gaat sowieso voor een medaille. In het kogelstoten bij de M35 verschijnen immers exact 3 atleten aan de start. Michael Morret, Eric Van Gucht en Johan Van Grembergen mogen bij de M40 proberen eremetaal binnen te halen. Freddy De Ridder en Antoine Van Gucht pogen hetzelfde bij de M55.
In het discuswerpen krijgen we min of meer dezelfde namen aan de start. Koen Heyvaert bij de M35, Michael Morret als M40 en Antoine Van Gucht bij de M55. Eric Van Gucht, Freddy De Ridder en Antoine Van Gucht zullen dan weer de speer proberen zo ver mogelijk te werpen.
Lucie Fieremans is samen met Ilse De Ridder de enige vrouwelijke kampster. Lucie neemt deel aan het kogelstoten en discuswerpen, terwijl Ilse deelneemt aan dat andere werpnummer: speer.

Eric Follaerts zal er dan weer bij zijn op de 5000m die zaterdagavond wordt gelopen. Tommy Van Weverberg opteerde voor het andere afstandsnummer, de 3000m steeple.

De volledige deelnemerslijst bekijk je hier. Voor meer info klik je hier.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube