LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Nr 418 terug in Lebbeke

Belgrado (SER)
01
augustus 2007

De twee- jaarlijkse EYOF Jeugdspelen zijn van start gegaan in Belgrado met Lize aan de startlijn op de 100m en de 4x100m.

Na een lange en vermoeiende reis is Lize aangekomen in het bloedhete Belgrado waar de temperaturen de 40 graden overschrijden, hopelijk is het morgen iets minder warm wanneer ze de reeksen, en hopelijk later op de avond de halve finale loopt…

Maandag 23 juli

Het was snikheet in het Partizan stadion van Belgrado (40° en meer). Lize startte in baan 4, perfect in het midden van de 8 banen brede piste.

De wind stond lichtjes in het voordeel, 0.6 m/s. De Britse Torema Dorset won de reeks, Lize werd vierde en kwalificeerde zich niet voor de halve finales. Haar tijd was een van de traagste van haar seizoen tot dusver: 12.47 (PR: 12.00 te Zele).

Lize: “Ik had mijn start gemist en voor ik het wist zat ik al een heel eindje achter, dan was ik aan het denken ”ik ben slecht bezig” en dan lukte het niet meer”.

Woensdag 25 juli

Omstreeks 19u stonden de finales over de 100m meisjes op het programma. De Russische Elza Vildanova won in 11.68 en bleef daarmee amper één honderdste voor Torema Dorsett (GBR) die de reeks met Lize in won. Derde werd Niamh Whelan uit Ierland. De eerste 6 meisjes bleven onder de 12 seconden, bij een wind van 1.0 m/s in het voordeel.
Donderdag 26 juli

Lize was startloopster op de 4×100 scholierenploeg in Belgrado. Ze startte met succes en gaf de stok door om de andere meisjes op weg te zetten naar de “qualification” voor de finale. Met hun 46.65 haalden ze de tweede tijd uit het hele deelnemersveld.

Vrijdag 27 juli

De 4x100m, het afsluitende nummer van de atletiek op de EYOF kampioenschappen was de kans voor Lize en haar 3 vriendinnen om alsnog een medaille mee naar huis te brengen. In de laatste wissel liep het echter fout, de stok viel terwijl de ploeg op kop liep, op de voet gevolgd door Zwitserland en Frankrijk.

Uiteindelijk won Zwitserland (46.17), voor Frankrijk (46.43) en Servie (46.85).

Een medaille zat er dus dik in, maar het mocht niet zijn. Lize is alvast een pak ervaring rijker, wat haar enkel maar ten goede kan komen in de toekomst!

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube