LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Overzicht kampioenschappen zomer 2016

Lebbeke
14
oktober 2016

Onze club verzamelde afgelopen zomer liefst 24 provinciale kampioenschapsmedailles, één Vlaamse medaille en acht Belgische medailles, waaronder vier Belgische titels.

Provinciale kampioenschappen

Met vier titels, zes zilveren en drie bronzen medailles werd het seizoen fantastisch ingezet. Klik hier voor een overzicht van het provinciaal kampioenschap voor cadetten, scholieren, junioren en senioren. Onze jeugd haalde een zilveren en twee bronzen medailles in Aalst.

In de aflossingen werden drie titels veroverd. Ook twee zilveren en evenveel bronzen medailles kwamen richting Lebbeke en maakten het kampioenschap een succes.

Vlaamse kampioenschappen

Op het Vlaams kampioenschap alle categorieën werden geen medailles gehaald. Verschillende atleten behaalden in Oordegem wel top-10 plaatsen.

Voor onze cadetten en scholieren werd het op 15 augustus letterlijk én figuurlijk een hoogdag in Kessel-Lo. Maaike Potums veroverde er een medaille, maar vrijwel alle andere atleten wisten ook een plaats in de top-10 af te dwingen.

Onze masters lukten 2 gouden en evenveel zilveren medailles in het West-Vlaamse Wervik. Zij wisten zo ook de provinciale titels binnen te halen, want het Oost-Vlaams kampioenschap vond gelijktijdig plaats. Op dat provinciaal kampioenschap werden vier gouden en één zilveren medaille gehaald.

Belgische kampioenschappen

Het vooruitgeschoven BK alle categorieën vond eind juni al plaats in Brussel. Jonas Bogaerts (speer) en Riet Vanfleteren (400m) eindigden er op de vijfde en zesde plaats.
Jonas zou later op het jaar ook de Belgische titel bij de beloften binnenhalen. Samen met Dries De Smet (zilver op de 1500m) en Lotte Hellinckx (brons op de 800m) zorgde hij in Nijvel voor de medailles. Scholiere Maaike Potums wierp een week eerder haar discus naar een bronzen medaille in Herentals.

Onze masters mochten opnieuw naar Deinze om er hun kampioenschap te betwisten. Antoine Van Gucht en Michael Morret haalden er de titels in het kogelstoten binnen. Antoine zou zich later ook tot Belgisch kampioen in de werpvijfkamp kronen. Hij deed dat in Sint-Niklaas.

Ook op de weg werden er Belgische medailles uitgereikt. Eric Follaets lukte tijdens het eerste BK 10 kilometer in Lokeren een bronzen medaille.

Tot slot lukten onze 4x100m cadetten meisjes een zesde plaats op het BK Estafette in Moeskroen, verschenen verschillende atleten aan de start van het Belgisch kampioenschap marathon in Eindhoven en wist Peter Asselman het seizoen met een klapper af te sluiten door zilver te veroveren op het BK snelwandelen in Rotterdam.

Vergelijking met vorige jaren

We leggen de cijfers van de voorgaande jaren (tot 2013) naast de cijfers van dit jaar. Door op het jaartal te klikken kan je naar een uitgebreid artikel gaan over de kampioenschapsprestaties van dat jaar.

Jaar Goud Zilver Brons Totaal
2016 18 15 10 43
2015 18 16 12 46
2014 23 21 21 65
2013 20 17 20 57
Ontbreekt er een prestatie? Contacteer ons snel via webteam@lebb.be. Klik hier om alle kampioenschap- gerelateerde berichten te bekijken.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube