LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Oost-Vlaamse Atletiekcriterium: Lebbeekse atleten graaien groot deel van de pot mee

Lebbeke
30
augustus 2016

Nu de laatste manche van het Oost-Vlaams Atletiekcriterium erop zit kon de eindranking worden opgemaakt. Twintig Lebbeekse atleten verzamelden voldoende punten om in aanmerking te komen voor één van de dertig geldprijzen.

Riet Vanfleteren verzamelde het hoogste aantal punten bij de dames. Zij krijgt daardoor €100 voor haar winst in dit Oost-Vlaamse criterium. Ook Vicky Vanden Nest (7e), Lize De Geest (8e) en Celine De Meester vielen in de prijzen. Zij krijgen allen € 30.
Lucie Fieremans nam aan voldoende wedstrijden deel, maar viel buiten de geldprijzen.

Bij de heren was Jori Stroobants (VITA) diegene die de hoofdvogel afschoot. Hij krijgt € 100 op zijn rekening gestort. Jarno Wagemans (HAMM) en Jan De Kinder (LIER) eindigden tweede en derde. De eerste Lebbekenaar werd Danny Van Nuffel. Hij eindigde op plaats zes en krijgt € 30. Ook Aiko De Mol en Ruben Van den Berghe krijgen dat bedrag dankzij een achtste en tiende plaats. David Jacops is op plaats 15 de laatste die in de geldprijzen viel. Hij ontvangt € 20.
Sverre Vierendeels, Jan Vierendeels en Luc Vanbuggenhout namen allen deel aan voldoende wedstrijden, maar kwamen niet in aanmerking voor de geldprijzen.

De volledige lijst met deelnemers en geldprijzen kan je hier terugvinden.

Ook cadetten en scholieren verzamelen hun centjes

Bij de cadetten lukten Siebe Van Campenhout en Jarno Van Mulders een vijfde en achtste stek. Siebe mag zo € 20 op zijn rekening schrijven, Jarno € 15. Bij de meisjes was Luca Heyvaert de laureate. Zij verzamelde € 40. Laura Van Borm (6e), Loike Vierendeels (8e) en Emma Uyttersprot (9e) haalden elk € 15.
Klik hier voor de eindstand van de cadetten.

Scholieres Maaike Potums en Jente Van Campenhout ontvangen respectievelijk € 30 en € 15 dankzij een vierde en zevende plaats. Bij de scholieren jongens was er geen enkele Lebbekenaar die aan voldoende wedstrijden deelnam.
Klik hier voor de eindstand van de scholieren.

Het Oost-Vlaams atletiekcriterium streek dit jaar voor het eerst neer in Lebbeke. In Aalst, Zele, Hamme, Sint-Niklaas, Ninove en eigen Lebbeke konden punten worden verzameld voor het criterium. Twintig Lebbekenaren namen deel aan minstens vier wedstrijden van dit criterium, waarvan er zestien alles samen €465 verdienden.

Opmerkingen over deze eindstand kunnen naar e-mailadres ovc@avlo.be verstuurd worden tot en met dinsdag 20 september 2016. De uitbetaling zal pas na deze datum gebeuren.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube