LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Succesvol voorprogramma voor de jeugd op Oost-Vlaams Atletiekcriterium

Lebbeke
11
juli 2016

Voor het eerst stond een manche van het Oost-Vlaams Atletiekcriterium geprogrammeerd in Lebbeke. Het criterium werd voorafgegaan door een voorprogramma met jeugd. Pupillen en miniemen konden starten op individuele nummers én op gemengde aflossingen.

Nona Heyvaert knalde bij het eerste startschot meteen naar de overwinning op de 60 meter. Zij klokte daarbij 9.27. Bij de jongens haalde Matisse Verbeiren een vierde plaats door te finishen in 9.99.
Bij de miniemen heren klokte Jente D’Hondt 10.96 om zo ook de overwinning te behalen. Niels Verbeiren mocht dankzij 11.83 als derde mee het podium op. Aico Van Grembergen klokte 13.19.

In het kogelstoten lukte Jelte D’Hondt een derde plaats met 8m14. Aico Van Grembergen kon met een worp van 7m56 de vierde plaats binnen halen. Nona Heyvaert haalde zilver in het hockeywerpen: 27m28. Bij de jongens lukte Matisse Verbeiren brons dankzij 22m21 met de hockeybal.
Flore Heyvaert wierp haar discus 17m18 ver. Goed voor zilver. Bij de jongens wierp Jelte D’Hondt 19m70. Aico Van Grembergen lukte 13m90.

3m19 volstond bij Matisse Verbeiren in het verspringen om een bronzen medaille te halen. Bij de meisjes lukte Nona Heyvaert met 4m31 de overwinning.

Slechts één team werd gevormd voor de gemengde aflossingen bij de jeugd. Er werd een gemengd team van pupillen en miniemen opgesteld om de 4x80m af te leggen. Nona Hevyaert, Jelte D’Hondt, Flore Heyvaert en Aico Van Grembergen lukten 49.33.

Klik hier om het verslag van de cadetten en oudere atleten te lezen. Voor het verslag van de aflossingen klik je hier.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube