LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

PK: Elf gouden, tien zilveren en acht bronzen medailles

Ninove
23
april 2023

De eerste outdoor-competitie van het jaar: de provinciale kampioenschappen in Ninove en Sint-Niklaas. Met 11 gouden, 10 zilveren en 8 bronzen medailles begon het seizoen méér dan uitstekend.

Eerste dag in Ninove brengt 6x goud

Onze club bracht liefst 42 atleten aan de start. Daarmee deden we even goed als KAA Gent en Vlierzele Sportief. Het resulteerde in 6 gouden, 6 zilveren en drie bronzen medailles.

De zes gouden plakken werden veroverd door scholiere Myrthe Baeten (800m), juniore Nona Heyvaert (100m én 200m), junior Maarten Willems (polsstok), juniore Elena Kluskens (00m) en senior Arno De Feyter (1500m).

De zilveren medailles kwamen op naam van cadette Lize Vermeir (800m), cadet Lore Claeys (polsstok), cadette Bente Van Ingelgem (200m), scholiere Nora Vereecken (hoog), scholier Jonas Claeys (polsstok) en juniore Ella Heyvaert (200m). Daar kwamen nog eens drie bronzen medailles bovenop voor scholier Jonas Claeys (ver), seniore Vicky Vandne Nest (hoog) en seniore Mariska Tjeerdsma (800m).

Nog vele andere Lebbekenaren verschenen ook aan de start van hun eerste competitie van dit outdoorseizoen. Klik hier voor alle resultaten.

5 titels in Sint-Niklaas

Ook op dag 2 bracht onze club heel wat atleten op de been. Met 44 stuks deden enkel KAA Gent en Vlierzele Sportief net iets beter. Dag twee zorgde voor vijf gouden medailles, vier zilveren en vijf bronzen medailles.

Myrthe Baeten lukte een tweede titel bij de scholieren op de 400 meter. junior Meindert Caudron won de 200m, net als leeftijdsgenote Jana Kluskens over de 400m. Loike Vierendeels was de beste seniore over de 400mH en Arno De Feyter kwam na 800m als eerste over de meet bij de senioren.

Scholiere Manon Van Roy lukte zilver op de 1500m. Tibe Temmerman pakte dezelfde kleur medaille op de 200m voor junioren. Meindert Caudron lukte zilver op de 100m bij de junioren. Loike Vierendeels was goed voor zilver op de 100mH.
Brons was er voor cadette Bente Van Ingelgem op de 300mH. Nienke Van Campenhout pakte junioren-brons over de 3000m. Juniore Timea Huyck eindigde derde op de 400m, net als seniore Vicky Vanden Nest (ver) en Thomas Van Ingelgem (100m).

Klik hier voor de volledige uitslag van de tweede dag.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube