LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

PK Aflossingen

Oudenaarde
19
augustus 2012

In een zonovergoten Oudenaarde wisten onze Lebbeekse kwartetten heel wat ereplaatsen en een titel binnen te rijven.

Er verschenen drie Lebbeekse 4x100m- teams aan de start. Bij de mannen AC liepen Sven Laisnez, Ruben Van den Berghe, Danny Van Nuffel en Yoshi Thys. De juniorenploeg bestond uit Jonas Bogaerts, Sander De Wilde, Brent Wellekens en Christophe Champeaux. Beide teams mochten van start gaan in dezelfde reeks en finishten daar als één en twee. De AC- ploeg won in een tijd van 45.33. Zij klopten de junioren op de meet met amper 2 honderdsten verschil: 45.35. De AC- ploeg mocht het brons ophalen, de junioren kroonden zich tot provinciaal kampioen.
Bij de cadetten finishten Vicky Vanden Nest, Kaat Theelen, Maithe Rivera Armayones en Liesbeth Steemans als zesde in hun reeks. Zij klokten een tijd van 57.03.

Dezelfde cadettenploeg verscheen ook aan de start van de 4x800m. Hier haalden ze met 12.00.92 een bronzen medaille.

Onze masters-ploeg op de 4x200m had een Belgisch clubrecord in gedachten. Vorig jaar wonnen onze masters in een Belgisch record reeds de titel op de 4x400m, dit jaar wouden ze dat op de kortere afstand overdoen. Freddy De Ridder, Norbert Vermeir, Jos Brabant en Jan Van Thienen finishten in een tijd van 2.07.39. Daarmee eindigden ze als derde mastersploeg én liepen de op één na snelste tijd ooit van België bij de M55. Een Belgisch record zat er wel in, gezien er tijdens de tweede wissel iemand in de baan voor Norbert struikelde.

Onze 4x400m bij de mannen ging van start met een onuitgegeven team. Yoshi Thys mocht uit de startblokken schieten, gevolgd door Thomas Caudron, Danny Van Nuffel en Ruben Van den Berghe. De vier liepen naar een tijd van 3.27.99. Daarmee waren ze goed voor een zilveren medaille. De titel ging naar AC Meetjesland, in 3.17.36. Ook onze juniorenploeg – hetzelfde team dat aan de start van de 4x100m verscheen – nam deel aan de 4x400m. Ook zij eindigden tweede, na Vlierzele Sportief, in 3.38.17.

Foto’ s bekijk je hier:Resultaten kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube