LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Aalsters PK estafette levert drie titels, twee zilveren en twee bronzen medailles op

Aalst
29
augustus 2016

Liefst 23 Lebbeekse teams verschenen aan de start van het provinciaal kampioenschap estafette in Aalst. Eendracht Aalst kreeg het organisatierecht en leidde de zomerse dag in goede banen.

De sprintdames kenden al wat pech voor aanvang van hun wedstrijden. Riet Vanfleteren moest met buikgriep afzeggen en de equipe moest last minute worden aangepast. Laura Van Borm, Lize De Geest, Celine De Meester en Joke Clynhens vormden het gelegenheidskwartet. In de eerste van twee reeksen 4x100m klokten ze een tijd van 52.06. Het zou de achtste prestatie van de dag worden bij de senioren.

Ook de heren zetten een team aan de start. Jonas Bogaerts, Sven Laisnez, Bart Raemdonck en Yoshi Thys moesten er het stokje voor Lebbeke rond brengen. De heren gingen echter in de fout bij één van de wissels en werden gediskwalificeerd.

Zilver voor 4x60m pupillen

De jeugd had met Jelte D’hondt, Aico Van Grembergen, Flor Robijns en Arne De Braeckeleer een 4x80m team bij de miniemen jongens aan de start. Zij eindigden met 46.25 op een vierde plaats in hun reeks en elfde plaats in de einduitslag.

Onze pupillen dames op de 4×60 meter wonnen hun reeks met één honderdste voorsprong op ASVO. Lotte Van Wemmel, Hannelore Heymans, Nona Heyvaert en Ella Heyvaert lieten de stok in 34.83 rondgaan. Toch moesten ze vrede nemen met een tweede plaats, want in reeks één ging AVLO nog iets meer dan een tiende sneller. Bij de jongens lukten Laurens Blommaert, Matisse Verbeiren, Senne Van Stappen en Wouter De Bolle de vijftiende tijd en 39.73.

Bij de cadetten dames deden Laura Van Borm, Joke Clynhens, Loike Vierendeels en Luca Heyvaert mee voor de overwinning. De eerste twee atletes hadden er al een race opzitten, waardoor de vermoeidheid al in de benen zal gezeten hebben. Het kwartet klokte met 51.42 de vierde tijd en viel nipt naast het podium.

Drie medailles én een clubrecord op de 4x800m

Florence Van Laethem, Lotte Hellinckx, Delphine Van Laethem en Soraya Meert lukten 9’38.70 op de 4x800m. Zij veroverden zo knap brons bij de senioren dames na ASV Oudenaarde en AC Meetjesland.

De heren deden zelfs nog twee plaatsjes beter. Arne Teck, Arne Van Opstal, Gaetan Van Laethem en Dries De Smet veroverden het goud bij de senioren heren. Bovendien liep het juniorenkwartet een 39 jaar oud clubrecord van de tabellen. Het clubrecord van Erik Read, Patrick Van Rossem, Luk Vanbuggenhout en François Wijns dat sinds 7 september 1977 op 8.54.6 stond werd verpulverd. De nieuwe bestwaarde staat vanaf nu op 7’57.37.
Het werd nog mooier, want onze masters zorgden voor een gouden medaille in dezelfde discipline. Jan Vierendeels, Johan Vermeiren, Peter Van Damme en Ben Quintelier wisten de stok rond te geven in een tijd van 8’47.74 om de overwinning veilig te stellen.

Bij de cadetten verschenen Benthe Van de Maele, Siebe Van Campenhout, Jarno Van Mulders en Maxim Vermorgen aan de start van de 4x800m. Zij konden echter de stok niet geldig rondbrengen waardoor ze werden gediskwalificeerd.

Bronzen 3x600m

Loike Vierendeels, Lize De Geest, Celine De Meester en Luca Heyvaert vormden het team voor de 4×200 meter bij de senioren dames. Zij liepen de derde tijd in de snelste van twee reeksen: 1’49.53. Helaas werd reeks één gewonnen in een nog iets snellere tijd, waardoor onze dames op een vijfde plaats eindigden.
Onze heren, waar masters Sven Laisnez, Bart Raemdonck, Jan Vierendeels de ploeg vormden met senior Yoshi Thys liepen ook al de derde tijd in hun reeks: 1’40.43. In reeks 2 ging het echter nog een stuk sneller. Hier kwam het tweede en snelste Lebbeekse team aan de start. Danny Van Nuffel, Aiko De Mol, Ruben Van den Berghe en Pieter De Maersschalck gaven de stok rond in een tijd van 1’32.70 waarmee ze nét naast het podium vielen. Een vierde plaats.

De jeugd bracht een intermezzo voor het geweld bij de senioren opnieuw zou losbarsten. Madeleine Raemdonck, Hanne Van Weverberg en Noor Quintelier liepen na 5’58.94 over de finish om zo vijfde te eindigen op de 3x600m voor miniemen meisjes. Tuur Dieleman, Niels Verbeiren en Tristan Blommaert legden dezelfde afstand af in 5’47.69 en klokten daarmee de zesde tijd. Het tweede Lebbeekse tijd eindigde negende na 6’04.11. Dat team bestond uit Cedric Galle, Aico Van Grembergen en Timon Van Damme.

Ine Van Damme, Sara Vercauter en Rhune Vanroose zorgden voor een bronzen medaille op de 3x600m voor pupillen meisjes. Nienke kwam als laatste loopster over de meet na 5’59.23 en bracht Lebbeke zo als tweede over de meet. In reeks 1 ging slechts één team sneller, waardoor onze meisjes als derde het podium op mochten. Met Emma Muyshondt, Zina Hendrickx en Nienke Van Campenhout verscheen ook nog een tweede team aan de start. Zij legden de afstand als tiende af in 6’54.54.
Bij de jongens klokten Jarne Van Damme, Laurens Blommaert en Miel Baeyens de tweede tijd in hun reeks: 5’51.89. In reeks één gingen nog drie teams sneller, waardoor het trio op een vijfde plaats eindigde. Het tweede team bij de pupillen bestond uit Lukas Raemdonck, Toon Van Esbroeck en Elias Jacobs. Zij lukten 6’28.59 en een zevende plaats.

Benjamins Dieuwke Van Campenhout, Laura Philips en Ruth Van Weverberg lukten de dertiende prestatie van de dag: 8’23.52.

Klap op de vuurpijl: goud en zilver

Het slotoffensief kon worden ingezet. Enkel de 4x400m en 4x1500m stond nog op het programma. Danny Van Nuffel, Aiko De Mol, Ruben Van den Berghe en Pieter De Maersschalck klokten de tweede tijd op de 4x400m. 3’24.81 was goed voor een zilveren medaille bij de senioren heren.

Jonas Van Biesen, Glen Braem, Niels Slachmuylders en Bo Van Aken klokten 17’51.45. De tegenstand werd in de vernieling gelopen, want Rieme volgde pas na een minuut op plaats twee en het derde team op meer dan twee minuten. Onze heren pakten zo de tweede provinciale titel van de dag.

Er werd in Aalst twee medailles beter gedaan dan vorig jaar in Maldegem. De drie titels werden binnengehaald op de 4x800m en 4x1500m bij de senioren heren en de 4x800m voor masters. Zilver was er voor de 4x400m senioren heren en onze jonge pupillen meisjes 4x60m. Op de 3x600m was er brons voor de pupillen meisjes, maar ook onze senioren dames op de 4x800m haalden een derde plaats.

De prestaties van onze atleten op de voorgaande provinciale kampioenschappen estafette kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube