Tien provinciale medailles, indoortitels voor Riet (800m), Siebe (800m) en Luca (60m)

Gent
09
januari 2017

In de Gentse Topsporthal stond het allereerste kampioenschap van 2017 op het programma. Het provinciaal kampioenschap indoor. Een goede gelegenheid voor vele atleten om een eerste of tweede keer in actie te komen op de korte indoorbaan.

De 60 meter reeksen werden al voor de middag op gang geschoten. Hier wordt gebikkeld om de finaleplaatsen later op de dag. Cadet Jelte D’Hondt lukte 10.76, wat niet volstond voor een finaleplaats. Bij de meisjes lukte Joke Clynhens 8.81. Luca Heyvaert plaatste zich met een reeksoverwinning en 8.17 voor de finale.
Scholier Sebastien Teugels klokte 8.05. Bij de meisjes lukte Laura Van Borm 8.58. Bij de senioren liep Jonas Bogaerts 7.58, Sven Laisnez was goed voor 7.86. Lise Verbruggen plaatste zich met 8.50 voor de finale bij de senioren dames.

Springmedailles voor Vicky (hinkstap) en Jonas (ver)

Nog in de voormiddag werd het hinkstapspringen bij de senioren dames op gang gebracht. Vicky Vanden Nest zorgde er al meteen voor een bronzen medaille. Ze deed dat door een sprong van 9m60 te laten noteren. Sarah Van Hecke (RIEM) en Lieselotte Van De Voorde (KAAG) mochten mee het podium op.
Loike Vierendeels schoot als enige uit de blokken op de horden. Loike eindigde derde in haar reeks, maar 10.25 volstond niet voor een medaille.

Jonas Bogaerts kwam samen met clubgenoot Jan Vierendeels aan de start van het verspringen voor senioren heren. Jonas leverde er met 6m30 de tweede Oost-Vlaamse prestatie af: goed voor een zilveren medaille. Jan lukte 4m82 en werd zo vijfde van de provincie.
Scholiere Laura Van Borm lukte 4m72, en viel daarmee nipt naast het podium: plaats vijf.

Luca met provinciale 60m-titel, kogelbrons Maaike

In de finale van de 60m stond er geen maat op cadette Luca Heyvaert. Met 8.04 liet ze de concurrentie ruimschoots achter zich.
Seniore Lise Verbruggen kon haar tijd uit de reeksen niet verbeteren en eindigde achtste met 8.59.

In het kogelstoten voor scholieren lukte Lotte Heyvaert een worp van 8m85. Bij de junioren wierp Maaike Potums 10m84, waarme ze op een derde plaats eindigde. Flore Heyvaert lukte bij de cadetten 6m36.
Michael Morret wierp zijn kogel 10m78 ver bij de senioren heren. Hij eindigde op plaats zes.

Medailles voor Danny en Cynthia op de 400m

Flor Robijns (30.37), Jasper Van den Bulcke (28.99), Rias Smismans (28.77) en Timon Van Damme (29.40) legden allen de 200m af bij de cadetten jongens. Geen van hen kon echter een medaille veroveren. Ook bij de meisjes, met favoriete Luca Heyvaert lukte dat niet. Luca werd gediskwalificeerd. Ook Joke Clynhens kon geen tijd neerzetten door een diskwalificatie.

Ook scholier Sebastien Teugels kon geen eremetaal afdwingen. Sebastien lukte 25.60. Bij de meisjes was Loike Vierendeels goed voor 28.00. Sven Laisnez (25.03) en Jan Vierendeels (25.44) zorgden voor de prestaties bij de senioren heren. Lise Verbruggen lukte 28.19 bij de dames.

Benthe Van de Maele lukte 57.77 op de 400m voor scholieren heren. Het was Danny Van Nuffel die voor eremetaal zorgde. Danny kwam met 51.26 als zilveren medaillewinnaar over de meet. Ook bij de dames was er eremetaal voor Lebbeke. Cynthia Meert zorgde dankzij 62.52 voor net als Danny voor een zilveren medaille.

Vier 800m-medailles!

Cadet Siebe Van Campenhout pakte met 2.09.12 vlot de provinciale titel bij de cadetten heren.
Bij de scholieren meisjes eindigde Emma Uyttersprot na 2.47.23 zevende in haar reeks. Laura Stuyck kon in diezelfde categorie en op dezelfde afstand wel een medaille veroveren. Haar 2.38.43 was goed voor brons.

Ruben Van den Berghe mocht in de snelste reeks bij de senioren starten, maar kon met 2.01.96 geen aanspraak maken op een medaille. Pieter De Maersschalck lukte vanuit de tweede reeks wel een tijd die goed was voor eremetaal. Pieter klokte 1.57.01 en pakte brons. Michiel De Proft (2.02.89), Aiko De Mol (2.04.51) en Arne Teck (2.05.41) liepen nog een reeks later.
Bij de dames liep Riet Vanfleteren voor het eerst een 800 meter. De 400m-specialiste pakte met 2.11.04 meteen ook de provinciale titel én het clubrecord op deze afstand.

Totaal: Tien medailles

Met tien medailles, waaronder drie provinciale titels werd dit het beste kampioenschapsweekend van de laatste vijf jaar. Klik hier voor een overzicht van alle PK indoor-medailles die de afgelopen jaren werden verzameld.