Drie provinciale medailles voor onze jeugd in Aalst

Aalst
04
juli 2016

Onze atleten leverden liefst 54 prestaties af in Aalst. Ella Heyvaert bezorgde AC Lebbeke het zilver op de 60 meter. Lotte Van Wemmel en Nona Heyvaert schonken ons elk een bronzen medaille in respectievelijk het discuswerpen en hockeybalwerpen.

Ellen Goossens kon 12m85 werpen met de speer. De minieme eindigde zo op plaats 9. Jelte D’Hondt wierp bij de jongens 22m33 ver om zo negende te eindigen.
In het verspringen kwam Ella Heyvaert met 3m73 erg dicht bij de medailles. Slechts 10 centimeter kwam ze tekort. Lotte Van Wemmel en Louise Van der Perre lieten 3m50 en 2m96 noteren. Bij de jongens was Matisse Verbeiren goed voor 3m14, Mauro Smismans sprong 2m81 ver. Miniem Flor Robijns lukte een twaalfde plaats bij de miniemen met zijn 4m06.

Lotte met brons in het discus

Pupille Lotte Van Wemmel opende meteen met een medaille in Aalst. Lotte wierp haar discus 17m61 ver naar het brons. Nienke Van Campenhout lukte 12m94 in diezelfde wedstrijd. Miniem Jelte D’Hondt lukte 20m33 en een zesde plaats.
In het hoogspringen liet Ellen Goossens een dertiende plaats optekenen met 1m15. Pupille Hannelore Heymans ging ook over 1m15 in het hoogspringen en eindigde zo zesde.

Het ging ook snel over de horden. Pupille Nona Heyvaert won de eerste reeks: 11.61. Hannelore Heymans ging in de tweede reeks van start en finishte na 11.75. Nona lukte zo een vijfde plaats in het kampioenschap, Hannelore klokte de zevende tijd.
Bij de jongens klokte Lukas Raemdonck 13.65. Hij eindigde derde in zijn reeks en achtste in de einduitslag. Ook miniem Flor Robijns kon op de 80mH geen medaille veroveren. Zijn 16.18 werd de achtste prestatie (tweede in zijn reeks).

Sprintbrons voor Ella

Lotte Van Cante klokte 22.32 en de achtste tijd op de 150 meter. Goed voor een tweede tijd in haar reeks.
Bij de jongens won Arne De Braekeleer met 21.61 de tweede reeks. In de einduitslag was hij op plaats vijf terug te vinden.

De reeksen van de 60 meter kwamen eraan, met bij de benjamins Zina Looverie en Yarno Hendrickx. Zina lukte bij de meisjes 10.66. Yarno Hendrickx klokte 11.07. Beiden konden niet naar de finale doorstoten.
Zina Hendrickx (10.87) en Emma Muyshondt (10.45) konden dat ook niet bij de pupillen. Ella Heyvaert slaagde er met een reeksoverwinning (9.04) wel in.
Bij de jongens kon Mauro Smismans 9.96 klokken, maar ook hij kon zich niet van een finaleplaats verzekeren. Ook Miel Baeyens lukte daar niet in na 9.27.

Minieme Lotte Van Cante lukte 12.11 op de 80 meter bij de meisjes. Bij de jongens liep Arne De Braekeleer naar 11.85. Niels Verbeiren liet 12.43 optekenen.

In de finale van de 60 meter kon Ella Heyvaert de beste prestatie van dit kampioenschap neerzetten. Ella liep met 8.89 naar een tweede plaats op amper 6 honderdsten van de titel.

Nona werpt hockeybal naar brons

Pupille Nona Heyvaert lukte met 27m21 de op twee na verste worp van de dag. Rhune Vanroose kon 20m07 noteren (8e plaats), Emma Muyshondt 17m86 (12e plaats) en Zina Hendrickx 14m88 (15e plaats).

Dieuwke Van Campenhout sprong intussen 2m71 ver. Zij eindigde vijftiende bij de benjamins meisjes.

Ereplaatsen op de afstand

Zina Looverie (2:11.15) en Dieuwke Van Campenhout (2:30.63) lukte een zevende en zeventiende plaats bij de benjamins op de 600 meter.
Bij de jongens lieten Yarno Hendrickx (2:17.17) en Wout Cools (2:21.40) een achtste en twaalfde plaats noteren.

Sara Vercauter lukte met 3:28.32 een vierde plaats bij de pupillen meisjes, nét naast het podium. Rhune Vanroose klokte met 3:44.35 de tiende tijd, Louise Van der Perre werd vijftiende na 3:57.20. Nienke Van Campenhout bleef met 3:57.49 in de buurt om 16e te eindigen.
Bij de jongens kwam ook Miel Baeyens net te kort voor een medaille. Hij eindigde vijfde na 3:25.82. Laurens Blommaert klokte 3:27.91 en Elias Jacobs 3:32.15. Xander Cools liet in de tweede reeks 3:39.98 optekenen. Lukas Raemdonck finishte na 4:00.88.

Bij de miniemen meisjes viel Noor Quintelier ook al net naast het podium. Haar 3:23.57 was goed voor een vierde plaats. Madeleine Raemdonck eindigde op een tiende plaats na 3:38.88.
Tristan Blommaert kwam aan na 3:18.38 bij de jongens. Ook hij was nét niet goed genoeg voor een medaille. Een vijfde plaats viel hem ten dele. Tuur Dieleman (3:27.95) en Niels Verbeiren (3:29.74) finishten in elkaars spoor als tiende en elfde.

Bekijk hier alle resultaten. Onze fotoreportage kan je hier terugvinden.