Provinciale jeugdtitel voor Laurens (1000m), Stef (60m) pakt zilver

Oudenaarde
24
juni 2017

De Lebbeekse jeugdatleten keerden van het provinciaal kampioenschap terug met één gouden en één zilveren medaille. Laurens Blommaert en Stef Pieters zorgden voor de prijzen in Oudenaarde.

Op de 60mH voor pupillen meisjes kon Emma Muyshondt de overwinning in de tweede reeks binnen rijven. Emma klokte een tijd van 12.85. Helaas ging reeks 1 nog sneller en werden de medailles daar verdeeld. Bij de miniemen was Hannelore Heymans goed voor 11.71. Nona Heyvaert won haar reeks in 11.37. Voor het podium waren ook hier nog snellere tijden nodig.

Miniemes Lotte Van Wemmel en Ella Heyvaert schreven zich in voor de 150 meter. Lotte klokte daarbij 23.83. Ella lukte 21.35. Bij de jongens was Jarne Van Damme goed voor 23.29. Bij zowel de jongens als de meisjes was een tijd om en bij de 20 seconden nodig om een medaille te behalen.
Hanne Van Weverberg en Ine Van Damme zouden later ook aan de start van het langste sprintnummer, de 300 meter, verschijnen. Hanne lukte hier 50.65, Ine 51.69.

In het discuswerpen kwam Nora Vereecken met 15m33 uit op plaats vijf. Emma Muyshondt was goed voor een zevende stek dankzij haar 14m58. Bij de miniemes lukte Ella Heyvaert in datzelfde nummer 16m67 (8e). Lotte Van Wemmel wierp haar discus naar plaats 14 en 13m53. Pupille Nora schreef zich ook in voor het kogelstoten, waar haar verste worp 6m15 ver ging. Het leverde haar een zesde stek op.
In het hoogspringen was Hannelore Heymans goed voor plaats 18 en 1m20. Intussen kon Nienke Van Campenhout haar speer 13m66 verder in het gras laten prikken. Zij lukte zo plaats 14 in het speerwerpen. Jante Recour (3m31) en Kato Van Damme (2m63) lukten een 13e en 20e stek in het verspringen voor pupillen meisjes.

Stef zorgt voor sprintmedaille

Heel wat jonge Lebbekenaren kwamen vervolgens aan de start van de sprintnummers. Hier werden eerst reeksen gelopen waar atleten zich konden plaatsen voor een finale later op de dag. Ruth Van Weverberg klokte 10.60 bij de benjamins meisjes. Bij de jongens lukte Yarno Hendrickx 10.64.
Pupille Kato Van Damme legde de 60m af in 10.26. Zina Looverie had 10.33 nodig, Jante Recour 9.32. Bij de jongens kon Stef Pieters afklokken in 9.12. Hij plaatste zich dankzij die prestatie ook voor de finale later op de dag. Lukas Raemdonck klokte 9.63 in zijn reeks.

De miniemen legden traditiegetrouw 80 meter af. Hanne Van Weverberg klokte af in 12.16, Jarne Van Damme lukte bij de jongens 12.50. Geen van beide lukte een finaleplaats.

Stef Pieters liep in de finale van de 60m voor pupillen jongens naar 8.83 en veroverde hiermee een zilveren medaille.

Titel voor Laurens op 1000m

Benjamine Dieuwke Van Campenhout begon de afstandsnummers voor Lebbeke goed. De benjamine klokte als derde af in 2.18.93. In reeks twee ging het echter nog iets sneller. Bij de jongens eindigde Arnaud Vermoesen op plaats 16 met 2.26.53. Yarno Hendrickx en Wout Cools lukten 2.16.31 en 2.18.78 om 14e en 15e te eindigen in hun reeks.

Pupille Zina Looverie eindigde op plaats 15 na 3.40.84. Bij de jongens kon Lukas Raemdonck naar een tweede plaats in zijn reeks lopen: 3.42.46. In reeks twee ging clubgenoot Laurens Blommaert met de overwinning aan de haal. Laurens lukte 3.16.69 om zijn provinciale titel op de 1000m binnen te halen. Arthur Vermoesen (3.40.49) en Dawit Hellemans (3.50.10) eindigden op plaatsen 15 en 18.

Ook bij de miniemen gingen onze atleten snel. Nienke Van Campenhout lukte 3.55.57 en eindigde op plaats 12 in haar reeks. Madeleine Raemdonck en Noor Quintelier vielen met 3.15.94 en 3.17.74 nipt naast het podium. Plaatsen vier en vijf waren voor hen weggelegd. Sara Vercauter lukte 3.22.67 en plaats negen.
Bij de jongens was Xander Cools goed voor 3.40.67.

Afsluiten met kampnummers

In het hoogspringen kon Wout Cools over 1m00 gaan bij de benjamins jongens. In diezelfde categorie was Ruth Van Weverberg goed voor 3m43 in het verspringen. Dieuwke Van Campenhout sprong 3m34 ver. Het duo eindigde zo op plaatsen 7 en 9.
Minieme Nona Heyvaert trok ook nog naar de verspringbak. Nona lukte met 4m23 de zesde sprong van de dag. Clubgenote Ine Van Damme slaagde erin 4m05 ver te geraken en op plaats 12 te eindigen.