LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Astrid en Dries veroveren provinciale crosstitels

Schellebelle
02
februari 2014

PK Veldlopen in Schellebelle. Schelle waar? In Wichelen. 2 februari begon veelbelovend. De auto gaf een buitentemperatuur van 3 graden aan bij vertrek om 9u en na een ritje van 20km had de zon er al twee graden bijgevoegd. En dat in “pitteke winter”. Zalig toch?

Toch bleek het PK geen alledaags parcours voor te schotelen. De regenbuien van de laatste dagen hadden het terrein in Schellebelle omgetoverd tot een ware modderpoel. Enkel een strook van ongeveer 200 meter was nog redelijk beloopbaar. Voor de rest was het ploeteren. Een klofje naar de hand voor een handvol crossers en ware het nu niet dat AC Lebbeke daar enkele van heeft lopen. Ze luisteren naar de naam van onder andere Astrid of Dries en ze zullen daar ook nu wel stilaan weten wie Laurens is.

Naar goede gewoonte staken de Benjamins van wal. Rhune (7de), Sara, Hannelore, Ella, Nell, Nienke en Noor kwamen aan de start bij de meisjes. Bij de jongste jongens waren dat Laurens en Lukas. Laurens liep z’n tweede cross en maakte meteen de wedstrijd. In de laatste helft veroverde hij z’n stek vooraan en moest pas in de spurt Abi van ACW voorlaten. De ‘speaker’ was heel benieuwd naar het nieuwe talent bij AC Lebbeke. Xander kwam als 40ste over de meet na een duik in de modder. We hadden hem niet onmiddellijk herkend.

Bij de pup meisjes 2004 haalde Madeleine net zoals Rhune bij de benj een top 10. Zij werd gevolgd door Noor, Hanne en Nona. Bij de leeftijdscat 2003 liepen Joyce en Emma een sterke wedstrijd. Tuur, Yoran, Flor, Vic, Jelte, Ralph, Tristan, Aico, Jan, Jasper en Arne kleurden de wedstrijd AC Lebbeeks.

Brit bevestigde haar betere vorm met een vierde plaats bij de Min. Jana en Loike verdedigden er ook de Lebbeekse vlag. Siebe had nog een top 10 beet. Maxim, Wannes, Benthe, Jef, Rembert zorgden voor een goede en sterke bezetting. Lies, Jente en Hanne haalden mooi uit bij de cadetten. Jonas en Glen deden net hetzelfde bij de jongens. Hier werd duidelijk dat sommige atleten liever de snellere parcours afhaspelen.

Winst voor Dries en Astrid, Amber brons

Bij de scholieren haalde Amber een bronzen medaille in het geboortejaar 1998 en bewees Dries nogmaals dat hij tot de absolute top in België behoort. Kaat, Maithe, Caro bij de meisjes en Arne bij de jongens liepen allen een knappe wedstrijd.

Na een pauze mochten de dames beginnen aan de korte cross. Nathalie kwam als eerste van onze club over de meet gevolgd door Sofie, Katrien en Evelien. Steven liep een sterke 3000m. Ook Glen liet de baan voor wat het is en koos resoluut voor het crosswerk.

Bij de juniores maakte Astrid haar favorietenrol waar. Op haar verjaardag liep ze vlot naar nr 1. Jolien Haes weerde zich sterk. Bij de masters heren haalde Ben een top 5, gevolgd door Tommy, Wim, Sigurd, Jozef en Eric. Bij de seniors dames hadden de zusjes De Proft elkaar op facebook uitgedaagd en werd deze strijd gewonnen door Sofie. Bij de masters dames haalde Ilse op haar verjaardag een knappe dertiende plaats, gevolgd door Hilde en Els.

De supporters trotseerden weinig wind, er viel ook geen druppel regen en af en toe scheen de zon, doch ook voor hen een dikke pluim. Ze moesten zich een weg banen tussen al die modder en plassen. Van links naar rechts en van achter naar voren. De atleten worden wel aan iedere strook en aan iedere bocht toegejuicht. Bravo!

Geschreven door Bart Raemdonck | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube