LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Provinciale titels voor Dries (800m) en Riet (400m) in nieuwe clubrecords

Gent
24
april 2016

In Gent mocht plaatselijke club KAAG op de Blaarmeersen de eerste van twee dagen provinciaal kampioenschap inrichten. Onze atleten keerden met twee titels, drie zilveren en één bronzen medaille terug naar Lebbeke.

De dag ging goed van start. Vicky Vanden Nest slaagde er bij de junioren dames in een zilveren medaille te veroveren door 9m83 ver te springen. Ze kwam amber 8 centimeter tekort voor het goud.
In het kogelstoten lukte Michael Morret intussen een worp van 11m27. Hij eindigde zo als op een zevende plaats bij de senioren heren en als tweede master.

Thomas Wiener kon zich vervolgens met 11.95 (+ 4.0 m/s) voor een finaleplaats bij de senioren heren kwalificeren. In die finale kreeg hij wel een geldige rugwind: + 1.9 m/s én ging hij bovendien nog harder. Thomas liep naar plaats 6 en 11.91.

Nét geen volledig 800m-podium

Vervolgens verscheen heel wat volk aan de start van de 800 meter. Bij de junioren gingen de drie Lebbekenaren voor een volledig blauw-wit podium. In de laatste rechte lijn zag het er nog goed uit met Dries De Smet ruim op kop voor Arne Van Opstal en Gaetan Van Laethem. Dries won vlot in een sterke 1’52.99. Arne volgde met 1’56.03 op plaats twee. Gaetan moest echter vrede nemen met de vierde stek. Hij klokte 1’57.16. Het was Arne Hutsebaut (RIEM) die met het brons ging lopen.
Voor Dries betekende zijn sterke duik onder de 1.53 ook een verbetering van het clubrecord. Dat werd in 2009 door Thomas Caudron gevestigd. Hij kwam toen in Oordegem tot 1.54.54.

Bij de senioren wist Ruben Van den Berghe de tweede van drie reeksen te winnen. Hij dook daarbij voor het eerst onder de twee minuten: 1’58.87. Pieter De Maersschalck ging in de derde en snelste reeks van start. Daar klokte hij met 1’56.32 de zesde tijd.

Ook in de discusring werd intussen voor de titel gestreden. Senior Sander De Wilde lukte met 32m99 een elfde stek. Emma Uyttersprot en Lotte Heyvaert lukten met 21m00 en 14m37 een negende en elfde plaats in het speerwerpen bij de cadetten meisjes.
In het verspringen voegde Vicky Vanden Nest nog een bronzen medaille toe aan haar zilver in het hinkstapspringen. Vicky lukte 4m65.

Stevig bezette 400m met nieuw CR

De prijs voor het nummer met de meeste Lebbeekse atleten aan de start was duidelijk de 400 meter. Bij de cadetten opende Laura Stuyck met een sterke 61.31. Meteen was zij ook goed voor een zilveren medaille. Loike Vierendeels en Florence Van Laethem kwamen in diezelfde reeks na 63.95 en 65.68 over de meet. Loike viel als vierde nipt naast het podium, Florence tekende voor plaats zes. Ook in de tweede reeks ging het onze Lebbekenaren voor de wind. Emma Uyttersprot en Britt Roelandt klokten met 66.05 en 66.49 de eerste twee tijden van hun reeks.

Bij de scholieren klokte Anse Beeckman de zesde tijd: 66.16. Juniore Amber Van de Maele viel met 62.99 nét naast het podium. Zij eindigde op een vierde plaats.

Seniore Riet Vanfleteren zorgde als afsluiter nog voor een provinciale titel op dit favoriete Lebbeekse nummer van de dag. Met een beste seizoensopener en nieuw clubrecord van 55.59 liet zij onder andere Elke Bogemans (ACW) achter zich. Het clubrecord bij de senioren dames stond ook voordien al op Riets naam. In 2014 liep ze op het BK AC 55.82.
Soraya Meert zorgde ervoor dat ook de tweede reeks naar Lebbeke ging. Zij klokte een knappe 62.02.

Tot slot liet Aiko De Mol nog 23.89 (+ 3.5m/s) optekenen in de afsluitende 200 meter. De senior eindigde daarmee op een zevende plaats.

De eerste dag van dit kampioenschap werd aldus besloten met provinciale titels voor Riet Vanfleteren (400m senioren) en Dries De Smet (800m junioren). Zilver was er voor Laura Stuyck (400m cadetten), Arne Van Opstal (800m junioren) en Vicky Vanden Nest (hinkstap junioren). Vicky voegde bovendien aan haar zilveren medaille nog een bronzen verspringmedaille toe.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube