LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Vier Lebbeekse provinciale titels en viermaal zilver en driemaal brons op PK in eigen huis

Lebbeke
28
april 2018

Onze atleten waren opnieuw talrijk vertegenwoordigd op het provinciaal kampioenschap - voor het tweede jaar op rij - in eigen huis. Net als toen konden we ook nu rekenen op een hele hoop titels en ereplaatsen. Een overzicht van alle atleten die een plaats bij de eerste vijf wisten te behalen.

Drie atleten scoorden in de kampnummers. Cadet Timon Van Damme kon zilver veroveren in het polsstokspringen en ging daarvoor over 2m90. Sebastien Teugels lukte bij de scholieren een bronzen medaille in het hinkstapspringen. 10m30 was de verste sprong die hij liet noteren. In het speerwerpen kende senior Jonas Bogaerts met 55m14 een iets mindere dag, maar pakte alsnog de bronzen medaille.

Sprintdubbel voor Luca

Danny Van Nuffel etaleerde zijn goede vorm door met 50.66 het brons te veroveren in de 400 meter. Op de korte sprint pakte Luca Heyvaert de dubbel bij de cadetten. Eerst won ze de 100m in een zeer snelle 12.25 (+2.8m/s). Later voegde ze er de titel in de 200 meter aan toe. ook hier ging het hard: 25.69.

Prijzen in de fondnummers

In de 800 meter kon Noor Quintelier meteen een medaille bemachtigen. Oorspronkelijk leek die medaille een bronzen kleur te hebben, maar wegens het te vroeg naar binnen komen aan de zwenklijn van de atlete die tweede eindigde werd dat zilver. Noor had 2’30.58 nodig voor haar medaille. Bij de seniores ging de titel naar Riet Vanfleteren. Zij liep solo naar 2’09.74.
Ook door de Lebbeekse deelnemers van de 1500 meter werd er goed gescoord. Siebe Van Campenhout pakte de provinciale titel bij de scholieren. Senior Gaetan Van Laethem was goed voor zilver.

Glen Smet bracht de langste afstand van allemaal tot een goed einde. De junior liep met 19’05.96 naar het zilver in de 5000 meter.

Maar ook soms net niet…

Een heleboel atleten kwamen ook net tekort voor een medaille. Flore Heyvaert eindigde vierde in het discuswerpen voor cadetten meisjes en in het speerwerpen lukte leeftijdsgenoot Aico Van Grembergen een vierde plaats.

Seniore Delphine Van Laethem eindigde vijfde in de 800 meter, en ook in de 400 meter lieten scholier Benthe Van De Maele en junior Bo Van Aken een vijfde stek optekenen. Pieter De Maersschalck en Aiko De Mol eindigden op plaatsen vier en vijf diezelfde discipline, maar bij de senioren heren.
Cadet Tristan Blommaert liet een vierde stek optekenen in de 1500 meter. Loike Vierendeels werd vijfde in de 200m voor scholieren.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube