LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Twee titels, driemaal zilver en tweemaal brons op dag 2 van het PK

Deinze
29
april 2018

Ook op de tweede dag van het provinciaal kampioenschap scoorden onze atleten enkele medailles. De disciplines die op dag 1 voor dames geprogrammeerd stonden werden nu door de mannen afgewerkt en omgekeerd. We geven opnieuw een overzicht van alle top-5 prestaties.

Madeleine Raemdonck liep in een tijd van 5’11.31 naar de provinciale titel voor cadetten in de 1500m. Een tweede titel volgde op de dubbele afstand. Laure De Knop werkte haar 3000m af in een tijd van 10’57.21 en pakte zo de titel bij de junioren.

Ook in het sprintwerk kon een medaille mee terug worden gebracht naar Lebbeke. Lotte Hellinckx lukte met een sterke 57.53 het zilver.

In de kampnummers was Laura Van Borm met een verste sprong van 10m60 goed voor brons. Even later kon Laura ook in het verspringen een medaillesprong noteren. Haar 4m92 ws net te weinig voor het zilver, maar leverde wel brons op. Ook Vicky Vanden Nest deed het in de springnummers. Vicky lukte met 10m09 zilver in het hinkstapspringen bij de senioren dames.
Juniore Maake Potums pakte met 36m43 zilver in het speerwerpen.

Net naast eremetaal…

In de kampnummers lukte Arne De Braekeleer een vijfde stek in het kogelstoten en miste Vicky Vanden Nest met een vierde plaats net het podium van het verspringen.

Bo Van Aken eindigde na zijn vijfde plaats in de 400m gisteren vandaag een vierde stek in de 800 meter: 1’59.55.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube