Vijf medailles voor AC Lebbeke op het PK veldlopen

Zottegem
14
januari 2019

Meer dan 70 atleten zakten zondag af naar het Zottegem. Het parcours was mede door de regen in de voormiddag erg modderig.

Wind, regen, hellingen en een erg technisch parcours maakten deze editie bijzonder zwaar. Het schrikte heel wat crossers niet af om zich richting start te begeven.

Van benjamins tot pupillen

Aiko Engelaar opende bij de eerstejaars benjamins meteen met een mooie 14de plaats direct gevolgd door Marte Vermeir. De 21ste plaats was voor June De Kempeneer bij de tweedejaars.
Siebe Mahieu klokte af als 21ste bij de eerstejaars.
Bij de tweedejaars ging Noah Ateca en Ender Wauters als 43ste en 47ste over de meet.

De eerstejaars pupillen bracht vier deelnemers aan de start. Lien Maddens finishte 18de. Merel Roelands, Lize Vermeir en Lore Vermeir kwamen aan als 27ste, 29ste en 44ste.

Bij de tweedejaars schreven zich zeven atleten in. Bente Van Ingelem tikte af als 26ste onmiddellijk gevolgd door Dieuwke Van Campenhout. Verderop klokte Tine Huysman af op de 38ste stek.
Lore De Proft, Lia De Ridder, Elena Ateca en Ruth Hiel gingen over de finish als 47ste, 51ste, 55ste en 58ste.

Arnaud Vermoesen kon beslag leggen op een mooie 16de plaats bij de eerstejaars. Arne Van Nieuwenborgh kwam aan als 39ste en Jarne Muyshondt als 71ste. Rowan Meunier wist zich bij de tweedejaars van een mooie 17de plaats te voorzien en Wout Cools finishte 36ste.

Zilver voor Laurens

Zina Looverie presteerde goed bij de eerstejaars miniemen met een 13de stek. Bij de tweedejaars eindigde Fran Jansegers mooi 16de. Emma Muyshondt en Alessandra Gheorghe kwamen na elkaar aan op de 25ste en 26ste plaats.

Laurens Blommaert haalde de eerste medaille binnen met een sterke prestatie bij de tweedejaars miniemen. In deze categorie liepen Arthur Vermoesen, Lukas Raemdonck en Matthijs Huysman zich naar de 18de, 19de en 34ste plaats.

Top tien voor Sara

Bij de cadetten ging Sara Vercauter aan de haal met een knappe 8ste stek. Madeleine Raemdonck viel net buiten de top tien met een 11de plaats. Noor Quintelier kon de klok doen stoppen op de 17de plaats. Larissa en zus Timea Huyck tikten af op de 20ste en 28ste stek. Nienke Van Campenhout, Nona Engelaar en Merel Geerts bereikten de meet als 31ste, 42ste en 44ste.

Bij de heren eerstejaars eindigden Cedric Galle als 19de en Xander Cools als 44ste. Lotte Van Cante kon bij de scholieren afklokken als 13de.
Bij de tweedejaars stonden nog drie atleten aan de start. Siebe Van Campenhout, Tristan Blommaert en Tuur Dieleman. Ze kwamen aan als 12de, 24ste en 25ste.

Korte cross: brons voor Lotte
Dieter en Bo in top-10

De vier senioren dames die aan de start verschenen presteerden allen sterk. Naast de derde plaats van Lotte Hellinckx finishten Soraya Meert als 5de, Mariska Tjeerdsma 6de en Sofie Diericks viel net buiten de top tien met een 11de stek.

Ook Dieter De Ridder presteerde sterk in dit modderige parcours en liep zich naar een 6de plaats. Bo kon eveneens eindigen binnen de top tien met een knappe 9de plaats. Niels Slachmuylders viel er net buiten met een mooie 12de stek. Michiel De Proft, Glen Braem, Niels Vandeperre en Bart Raemdonck konden de 16de, 17de , 20ste en 21ste plaats op het bord zetten.

Delphine Van Laethem eindigde met een 11de plaats net buiten de top tien.
Met een mooie 7de plaats lukte dit wel voor Adriaan Van Buggenhout. Ook Tim De Ridder viel er net buiten met de 11de stek.

Medailles bij de masters

Bij de masters kwamen nog 7 dames in actie. De 14de plaats was voor Eva Dierckens net gevolgd door Liesbeth Plas. Ilse Saerens kon afklokken op de 17de plaats. De 19de plaats was voor Hilde Scholliers. Het leverde haar zilver op bij de M55. Katlijn D’Hondt kwam aan als 20ste. Els Duvivier veroverde stek 22. Bij de M55 goed voor een bronzen medaille.

Bij de heren noteerden we nog 7 inschrijvingen. Ben Quintelier liep zich naar een knappe 12de stek. Ook dat bracht een bronzen medaille op bij de M40. Verderop verscheen voor Steve De Ridder 22 op het bord en voor Kris Van Gucht 24. Wim Heyvaert en David Jacops konden de 47ste en 49ste stek op hun naam schrijven. Tot slot gingen Sigurd Suys en Didier Vanhaelemeesch naar huis met een 57ste en 64ste plaats.