LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Negen medailles op PK veldlopen

Zottegem
15
januari 2023

Driemaal goud, driemaal zilver en driemaal brons. Ziedaar de oogst van het provinciaal kampioenschap veldlopen. Na het PK indoor, keerden onze atleten opnieuw met een heleboel medailles naar huis.

Delfine De Smet kon een provinciale titel bemachtigen bij de miniemen meisjes. Lenn Van den Abbeele kwam als tweede over de meet bij de pupillen jongens. Ook Lize Vermeir veroverde een zilveren medaille. Zij deed dat bij de cadetten meisjes. Ruby Goossens mocht samen met haar het podium op, als derde. Margot Verhavert liep naar brons bij de juniores. Elena Kluskens was goed voor brons in de korte cross. Bij de masters lukte Pieter De Wolf een bronzen medaille.
Bij de atleten met een handicap (AMH) kwamen Lotte Van den Abbeele en Niels Van de Perre als eersten over de meet. Zo kwam het Lebbeekse medailletotaal op 6.

De miniemen én cadetten meisjes konden daar nog twee successen aan toevoegen. Beiden eindigden ze op kop van het clubklassement.

Ook heel wat andere Lebbekenaren kwamen in Zottegem in actie. Liefst 78 in totaal, waarmee slechts drie andere teams meer atleten aan de start brachten. Hun uitslagen kan je hier terugvinden.

Voor een nieuwe tussenstand van het crosscriterium klik je hier.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube