Ook 13 medailles op dag 2 van het PK

Ninove
22
april 2019

De tweede dag van het provinciaal kampioenschap werd net als de eerste onder een mooie voorjaarszon gelopen bij meer dan aangename temperaturen. Enkel de wind stak stevig de kop op in Ninove. Desondanks keerden onze atleten - net als op dag 1 - met 13 medailles huiswaarts.

Michiel De Proft, Jorn Vande Moortele en Sebastien Teugels schreven zich allen in voor het hinkstapspringen. Eerstgenoemde nam deel bij de senioren, de laatste twee bij de junioren. Het was Michiel die met 12m23 het verst raakte van dit drietal. Hij viel met die prestatie echter nipt naast het podium op plaats vier. Bij de junioren haalde Jorn Vande Moortele het met 11m58 n ipt van Sebastien Teugels die 11m41 ver raakte. Het duo verdeelde zo de titel en zilver.

In het kogelstoten lukte juniore Lotte Heyvaert een verste worp van 8m58. Master Katrien Baert wierp haar kogel 7m18 ver bij de senioren. Beiden vielen zo net naast het podium. Scholier Aico Van Grembergen liet in het speerwerpen 36m74 optekenen en eindigde zo zevende.

100m: 4 finaleplaatsen, 3 medailles

Op de 100 meter wisten naamgenoten en cadettees Nona en Ella Heyvaert zich van een plaatsje voor de finale te verzekeren. Nona lukte hiervoor 13.26, Ella 13.07. Ella kreeg bovendien -1.3 m/s tegenwind te verwerken, waar Nona bij windstilte liep. Valesca Verhast kon met 14.45 geen plaatsje voor diezelfde finale afdwingen.

Bij de scholieren pakte indoorkampioene Luca Heyvaert bij -2.3 m/s tegenwind meteen uit met een duik onder de 13 seconden: 12’96. Ook zij plaatste zich zo voor de finale. Cindy D’Hondt klokte af na 14.41 (-0.9 m/s).

De junioren moesten geen finales afwerken. Er kon immers slechts één reeks gevormd worden. Met een tijd van 13.51 kon Emma Hiel in deze categorie wel het brons wegkapen. Goed voor een eerste – en later zou blijken zeker niet de laatste – sprintmedaille.
Seniore Tina Mergan klokte met 13.24 bij -0.9m/s de vierde tijd in haar reeks en plaatste zich als vierde AC Lebbeke-atlete voor de finales.

In die finales, die zo’n 2 uur later op het programma stonden, lukte Ella Heyvaert met 12.90 bij -0.8m/s nét geen medaille. Ze kwam amper één honderdste tekort voor het brons. Nona Heyvaert kon met 13.27 de achtste plaats bemachtigen.
Luca Heyvaert won wel vlot, én deed dat bovendien in een tijd van 12.51. Zij mocht zo bij -1.5 m/s tegenwind de provinciale titel op haar naam zetten. Bij de seniores deed Tina Mergan er nog een medaille bij. Tina klokte met 12.98 de derde tijd en mocht zo het brons ophalen in haar leeftijdscategorie.

400m en 800m zonder prijzen

Timea Huyck, Madeleine Raemdonck, Larissa Huyck en Nona Engelaar startten allen op de dubbele baanronde voor cadetten. Het was Timea die de snelste Lebbeekse tijd klokte op de 800 meter. Timea liep met 2’27.18 naar een vierde plaats, waarmee ze nét naast het podium viel. Ook Madeleine Raemdonck viel met 2’28.18 net naast eremetaal. In reeks twee lukten Larissa Huyck en Nona Engelaar respectievelijk 2’31.73 en 3’09.74.
Bij de scholieren, junioren en senioren kwamen geen AC Lebbeke-atleten in actie op dit nummer.

Op de 400 meter kregen we wél heel wat Lebbeeks volk aan de start. Scholieren Floren Kerre (60.69), Siebe Van Campenhout (53.69), Rias Smismans (56.45) en Robbe D’Hondt (59.20) gingen er allen van start. Geen van hen liep echter in de prijzen. Daarvoor was een tijd onder de 51.35 nodig.
Junior Bo Van Aken lukte in de eerste van twee reeksen van zijn leeftijdscategorie een tijd van 51.21. Ook hij kwam zo nipt tekort voor de medailles en eindigde op plaats vijf. Bij de senioren liep master Bart Raemdonck naar 55.59 om tweede te eindigen in zijn reeks.

Driemaal prijs in het verspringen

Lotte Heyvaert pakte in het discuswerpen bij de juniores uit met een verste worp van 24m92. Lotte eindigde zo op een vierde plaats net naast het podium.
In het verspringen was Jonas Bogaerts goed voor een verre 6m69. Hij lukte hiermee het zilver bij de senioren. Ook junioren Sebastien Teugels en Jorn Vande Moortele pakten weer uit met medailles. Dit keer was het Sebastien die met de titel ging lopen door 5m88 ver te springen. Jorn moest vrede nemen met zilver en 5m55.

In de 1500 meter was cadet Xander Cools met 5’29.38 goed voor de negende stek in zijn reeks. Tristan Blommaert eindigde vierde bij de scholieren. Met 4’32.17 kwam hij net naast het podium terecht.
Senioren Tim Dumarey (4’36.37) en Jonas Van Biesen (4’16.30) eindigden respectievelijk op een tweede plaats en achtste plaats in hun reeks, maar konden beide geen medaille veroveren.

Driemaal raak op de 200 meter

Waar de dames op de eerste dag een 3000 meter voor de kiezen kregen, mochten de heren in Ninove de 5000 meter afwerken. Niels Slachmuylders kwam met 15’33.32 nét tekort voor de medailles bij de senioren. Hij eindigde op plaats vier. Glen Smet en Philip Vermeiren klokten respectievelijk af na 18’53.54 en 20’46.26. Glen eindigde hiermee als vijfde junior.

De 200 meter was ook vandaag weer de afsluiter. Cadettes Nona Heyvaert en Ine Van Damme kregen het hard te verduren: liefst -2.9 m/s tegenwind. Nona won toch haar reeks na 27.90. Ine Van Damme was goed voor 28.22. Valesca Verhast klokte bij -1.1 m/s een tijd van 29.41. Het was echter Ella heyvaert die de snelste Lebbeekse prestatie liet optekenen in deze categorie. Ella snelde met 26.41 (-1.0m/s) naar het zilver in haar categorie.

Scholiere Cindy D’Hondt tekende de zesde tijd in haar reeks op: 29.82 (-1.0m/s). In reeks twee ging Luca Heyvaert echter nog een heel stuk sneller. Met 25.46 (-0.9m/s) pakte ze vlot de overwinning (en sprintdubbel) in haar leeftijdscategorie.
Juniore Loike Vierendeels kwam met 27.47 bij -0.4 m/s wind net tekort voor de medailles in haar categorie. Seniore Tina Mergan liep wel opnieuw in de prijzen. Tina deed zelfs nog een plaatsje beter dan op de 100 meter. Met een tijd van 25.93 veroverde ze de zilveren medaille.

Het werd er nog beter toen alle resultaten van de kampnummers binnen waren gekomen. Seniore Vicky Vanden Nest wipte over 1m45 in het hoogspringen en pakte zo het brons. Intussen wierp Jonas Bogaerts zijn speer 61m46 ver bij de senioren naar het zilver.

Medaille-overzicht

Na de dertien medailles van dag 1 in eigen Lebbeke, volgden vandaag nóg eens evenveel stuks. Het totaal van dit weekend kwam zo op 26 terecht. Hiermee bleek dit provinciaal kampioenschap het succesvolste kampioenschap in meer dan een decennium voor onze club. Klik hier om alle medailles van dit PK en een overzicht van de afgelopen jaren te bekijken.