LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Vijf provinciale titels, tweemaal zilver en tweemaal brons op het PK estafette

Ninove
28
augustus 2017

Afgelopen weekend waren alle blikken gericht op het provinciaal kampioenschap estafette in Ninove. Onze club had heel wat ijzers in het vuur, bij zowel jeugd als oudere atleten verschenen 20 teams aan de start.

Lise Verbruggen, Lize De Geest, Riet Vanfleteren en Luca Heyvaert vormden het esetafetteteam op de 4x100m. Ze eindigden hier vijfde bij de senioren dames en klokten daarbij een knappe 49.82. Het clubrecord (49.02), op naam van o.a. Riet en Lize uit 2011, blijft zo nog even overeind.

Miniemes Hanne Van Weverberg, hannelore Heymans, Nona Heyvaert en Ella Heyvaert vormden een kwartet op de 4×80 meter. Ze wonnen hun reeks, de derde van vier in een tijd van 44.22. In de andere reeksen werd echter nog iets sneller gelopen. Bij de pupillen werd de 4x60m afgelegd. Laurens Blommaert, Lukas Raemdonck, Mauro Smismans en Toon Van Esbroeck liepen bij de jongens naar 35.93 o op plaats vier in hun reeks te eindigen. De benjamins meisjes eindigden vijfde in hun reeks. Ruth Van Weverberg, Dieuwke Van Campenhout, Lila Smismans en Benthe Van Ingelgem liepen richting 41.56.

Goud en brons op de 4x800m

De eerste medaille was voor de 4×800 meter bij de senioren dames. Cynthia Meert vormde een team met haar zus Soraya, Delphine Van Laethem en Laura Stuyck. Het kwartet klokte een tijd van 9’36.88 en pakte zo het brons.

Onze heren deden het nog beter. Zowel bij de senioren als de masters werd de titel behaald. Bo Van Aken, Jonas Van Biesen, Michiel De Proft en Arne Teck wonnen hun reeks in een tijd van 8’21.75. Ons mastersteam eindigde tweede in dezelfde reeks, maar mocht de titel in haar categorie vieren. Bart Raemdonck, Imed Njema, Peter Van Damme en Ben Quintelier liepen met 8’40.12 bovendien zeven seconden sneller dan het vorige clubrecord bij de M35.

Onze cadetten konden geen medailles bemachtigen in de 4×800 meter. Siebe Van Campenhout, Maxim Vermorgen, Rias Smismans en Tristan Blommaert brachten de stok rond in 9’33.36 en eindigden op plaats vijf.

Tweede masterstitel in de 4x200m

Nog bij de seniores wisten Lize De Geest, Loike Vierendeels, Vicky Vanden Nest en Lise Verbruggen de tweede tijd in hun reeks te lopen in de 4x200m. 1’48.87 was echter niet goed genoeg voor een medaille. De dames eindigden op plaats zeven. Onze heren verging het beter. Danny Van Nuffel, Aiko De Mol, Sebastien Teugels en Pieter De Maersschalck veroverden het brons na 1’34.21.
Ook in de tweede reeks was er Lebbeeks succes. Ons mastersteam veroverde de provinciale titel na 1’43.11. Geert Teugels, Sven Laisnez, Bart Raemdonck en Ben Quintelier zorgden voor de hoofdprijs. Bovendien was deze tijd goed voor een nieuw clubrecord.

Miniemen 3x600m met zilver

Madeleine Raemdonck, Hanne Van Weverberg en Noor Quintelier vormden een sterk 3x600m-team. De miniemes kwamen rond in 5’30.40 en wonnen zo hun reeks. In de einduitslag lukte het drietal een tweede stek.

Miniemen jongens Jarne Van Damme, Xander Cools en Cedric Galle legden de 600 meters af in 5’48.22. Zij eindigden op een derde plaats in hun reeks, maar in reeks één ging het nog sneller. Pupillen Lukas Raemdonck, Toon Van Esbroeck en Laurens Blommaert lukten 6’01.02 en een zevende plaats.

Lila Smismans, Lia De Ridder en Lin Van Esbroeck lukten bij de benjamins meisjes de negende prestatie. Zij klokten daarbij af na 7’51.08.

Duik onder de 4’00 op de 4x400m, afsluiten met goud

Onze senioren dames op de 4x400m lukten voor het eerst sinds lang een duik onder de 4 minuten. Luca Heyvaert, Lotte Hellinckx, Loike Vierendeels en Riet Vanfleteren klokten met 3’57.45 de winnende tijd en pakten goud. Het clubrecord uit 1988 komt zo in zicht. Ghislaine Van Praet, M. Buys, R. Bertels en Linda Berghman klokten toen af na 3’55.1.

Ook bij de senioren was er Lebbeeks succes. Danny Van Nuffel, Aiko De Mol, Michiel De Proft en Pieter De Maersschalck klokten af na 3’24.69 en pakten een zilveren medaille.

De afsluitende 4×1500 meter beloofde ook nog spektakel. Tim Dumarey, Glen Braem, Adriaan Van Buggenhout en Niels Slachmuylders pakten met 17’40.12, net als vorig jaar, de provinciale titel bij de senioren.

Binnen exact één week staat het Belgisch kampioenschap estafette geprogrammeerd. AC Lebbeke brengt er acht teams aan de start die een gezonde ambitie mogen koesteren. Lees hier meer.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube