LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Negen medailles op het PK estafette in Deinze

Deinze
25
augustus 2019

Aan de Leie in Deinze werd om de provinciale titels in het estafettelopen geknokt. Onze club kwam met een grote delegatie aan de start en was de op drie na best vertegenwoordigde club. Het resulteerde in liefst drie gouden, twee zilveren en vier bronzen medailles.

Jeugdploegen vallen naast de prijzen

Rowan Meunier, Arnaud Vermoesen, Kilani Njema en Yarno Hendrickx vormden een team in de 4x60m voor pupillen jongens. Ze eindigden derde in hun reeks. Bij de meisjes lukten Lien Vermaercke, Tine Huysman, Dieuwke Van Campenhout en Lila Smismans 39.84 en een vierde stek in hun reeks. Er was ook een tweede team, dat met 41.35 achtste eindigde. Lia De Ridder, Ruth Hiel, Benthe Van Ingelgem en Jinthe Mannaert vormden het kwartet.
Miniemen Ward Vermaercke, Matthijs Huysman, Mauro Smismans en Laurens Blommaert mochten de 4x80m afleggen en eindigden op een zevende stek. Ook hier stond een meisjesploeg aan de start. Alessandra Gheorghe, Emma Muyshondt, Fran Jansegers en Zina Hendrickx klokten af na 47.56 en eindigden derde in hun reeks.

Ook de iets langere nummers kwamen aan bod. Zo liepen benjamins Glenn Nieuborg, Kilani Njema en Yarno Hendrickx de 3×600 meter. Ze lukten deze in een tijd van 6’15.76 en finishten derde in hun reeks. June De Kempeneer, Aiko Engelaar en Rane Maes klokten met 7’26.12 de twaalfde tijd bij de meisjes.
Bij de pupillen jongens eindigden Arnaud Vermoesen, Emline De Ridder en Rowan Meunier op plaats zes in datzelfde nummer. Zij lieten een tijd van 6’02.05 noteren. Miniemen Arthur Vermoesen, Lukas Raemdonck en Laurens Blommaert klokten af na 5’30.67.

Sprint: Alle medaillekleurtjes

Onze cadetten 4×100 meter klokten met 46.10 de vijfde tijd in hun leeftijdscategorie. Jarno Torck, Tibe Temmerman, Meindert Caudron en Sam Ceusters vormden hier het team. Scholieren Jasper Van Den Bulcke, Rias Smismans, Robbe Dhondt en Siebe Van Campenhout lukten een tijd van 47.30 en eindigden ook op plaats vijf.
Ook bij de alle categorieën werd een team gevormd. Meindert Caudron, Thomas Van Ingelgem, Nils De Laender en Jasper Van Den Bulcke liepen naar 45.41.

Bij de meisjes vielen cadettes Nona Heyvaert, Ella Heyvaert, Valesca Verhast en Madeleine Raemdonck met 52.09 net naast het podium. Bij de seniores werd wel eremetaal gehaald. Tina Mergan, Luca Heyvaert, Nona Heyvaert en Ella Heyvaert klokten met 49.57 de tweede tijd. Het tweede Lebbeekse team, bestaande uit Valesca Verhast, Amber Van de Maele, Loike Vierendeels en Cindy D’Hondt lukte de bronzen medaille na 53.03.

Er werden ook twee 4x200m-teams gevormd. Jarno Torck, Tibe Temmerman, Thomas Van Ingelgem en Benthe Van de Maele liepen naar het brons. Ze hadden 1’33.22 nodig voor hun medaille. De tweede ploeg klokte af na 1’37.05. Hier bestond het team uit Nils De Laender, Cedric Debot, Michiel De Proft en Arne Teck.
Onze meisjes vielen bij de senioren net naast het podium. Tina Mergan, Luca Heyvaert, Loike Vierendeels en Riet Vanfleteren lukten 1’45.23. Ze deden zo beter dan het 24 jaar oude clubrecord uit 1995. Linda Berghman, Carla Hofmans, Anja Van Biervlieg en Katrien Baert liepen toen een tijd van 1’45.34.

Over naar het nog iets langere werk. Jonas Bogaerts, Benthe Van de Maele, Bo Van Aken en Gaetan Van Laethem pakten de provinciale titel in de 4×400 meter en bleven het tweede Lebbeekse team van onze club zo voor. Aiko De Mol, Robbe Dhondt, Rias Smismans en Cedric Debot lukten met 3’49.21 het zilver.

Afstand: Dubbele provinciale titel

Ook in de 4×800 meter werden de goede prestaties verder gezet. Arne Teck, Michiel De Proft, Bo Van Aken en Gaetan Van Laethem liepen in 7’52.55 naar de gouden medaille. Bij de vrouwen lukten Delphine Van Laethem, Riet Vanfleteren, Mariska Tjeerdsma en Amber Van de Maele een derde plaats met 9’17.60. Ook bij de masters werd een damesteam gevormd. Marijke Vanbuggenhout, Eva Dierckens, Sofie Dierickx en Liesbeth Plas liepen dankzij hun tijd van 10’46.41 naar de provinciale titel. De masters verbeterden hierbij ook het clubrecord W35.

In de 4×1500 meter klokten Tim Dumarey, Tristan Blommaert, Siebe Van Campenhout en Dieter De Ridder de derde tijd van alle deelnemers. 15(55.20 was zo goed voor brons. Niels Vandeperre, Xander Cools, Tuur Dieleman en David Jacops waren hier na 20’16.00 goed voor plaats vijf.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube