LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Podiumplaatsen en top-10 in het “PK Halve Marathon”

Evergem
07
september 2019

Atleten van AC Lebbeke trokken op deze herfstige zaterdag niet enkel naar de “Ecotrail”. In Evergem vond zoals ieder jaar de eerste zaterdag van de maand september de halve marathon plaats. “Runners Evergem” haalde er meteen ook het provinciaal kampioenschap mee binnen. De regen viel gelukkig mee voor de deelnemers.

Winderig

Voor drie atleten een niet te missen uitdaging. Al was het dit keer toch wel een behoorlijk lastige editie. Op papier is het een snel parcours. Volledig asfalt en zo vlak als een meer.
Maar de wind zorgde voor behoorlijk weerwerk. Nochtans lieten onze atleten zich niet uit de topplaatsen blazen.

Training

Voor Natalie De Ridder was dit PK een ideale voorbereiding op een komende marathon. Ze ging dan ook niet voluit maar kon toch de vierde plaats binnenhalen bij de seniors.

Eva Dierckens keerde terug met brons bij de M40+. Nochtans had ze wat last van de loopschoenen waardoor ze niet het beoogde tempo kon lopen.

Ook voor Tim De Ridder was het een groot stuk van de wedstrijd opboksen tegen de wind. De eerste 5 km leek niemand het initiatief te nemen. Maar nadien werd het gaspedaal ingeduwd. Het leverde Tim een mooie derde plaats op bij de M35+.

Resultaat halve marathon PK (35 deelnemers)

5 Tim De Ridder 73:34
20 Natalie De Ridder 90:13
27 Eva De Ridder 97:03

Resultaat halve marathon algemeen (335 deelnemers)

12 Tim De Ridder 73:34
98 Natalie De Ridder 90:13
153 Eva De Ridder 97:03

De uitslagen van stratenlopen en trails vermelden niet altijd atletiekclubs. Lebbeekse atleten die deelnamen aan deze wedstrijd en niet in het verslag staan mogen dat steeds laten weten via webteam@aclebbeke.be.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube