LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

8 medailles op PK Jeugd in eigen huis

Lebbeke
21
mei 2023

Het provinciaal kampioenschap jeugd stond voor het eerst sinds lang nog eens in Lebbeke geprogrammeerd. Liefst 403 jeugdatleten (pupillen en miniemen), waar van 47 van eigen club, kwamen opdagen.

Pupillen Ferre Van Ransbeeck en Lily Louise Deneef wisten zich beiden voor de finale van de 60 meter te plaatsen. In die finales lieten ze respectievelijk de tweede en derde tijd noteren. Ferre kwam in 8.81 over de meet om zilver te veroveren bij de jongens. Lily Louise was goed voor brons bij de meisjes. Zij had 8.82 nodig om haar 60m af te haspelen.
Nog in de loopnummers was er goud voor pupil Lenn Van den Abeele. Hij voltooide de 1000m in een tijd van 3.17.22. Bij de miniemes lukte Delfine De Smet op diezelfde afstand een tijd van 3.15.98. Die prestatie leverde haar een bronzen medaille op.

Quinn De Backer lukte in het verspringen een verste sprong van 3m82. Die bezorgde hem een zilveren medaille bij de pupillen. Fien De Coster liet de tweede prestatie in het speerwerpen noteren. 28m12 was goed voor zilver bij de miniemes.
In het hoogspringen werden twee medailles gehaald door onze atleten. Sam Stroobants ging over 1m25 om zo de provinciale titel binnen te halen bij de pupilles. Lise Aelbrecht moest over 1m41 gaan om het brons te veroveren bij de miniemes.

Door de vele Lebbeekse deelnemers konden we helaas enkel de medailles overlopen. Er vielen uiteraard nog een heleboel andere uitstekende Lebbeekse prestaties te noteren. Voor een overzicht klik je hier.

Foto’s mogen steeds doorgestuurd worden naar webteam@lebb.be.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube