LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Twaalf titels voor onze Masters op Vlaams en provinciaal kampioenschap

Kessel-Lo
26
september 2017

Afgelopen weekend stond in Kessel-Lo het Vlaams én provinciaal kampioenschap atletiek op het programma van onze masters. Ze deden het bovendien voortreffelijk. Tien provinciale kampioenen en twee Vlaamse titels waren het resultaat van een schitterende zondag.

Hilde Scholliers en Els Duvivier startten beiden in de 800 meter. Hilde klokte met 2:51.20 de tweede Vlaamse tijd én werd provinciaal kampioene. Bovendien was haar tijd goed voor een clubrecord bij de W55. Els Duvivier pakte Vlaamse brons en provinciaal zilver in een tijd van 3’09″94.

Master M45 Jan Vierendeels besloot te dubbelen op de hordennummers. Jan lukte de 110mH die op één meter hoogte stonden in een tijd van 22″27. Vlaams brons, provinciaal brons en een nieuw clubrecord waren het resultaat. Op de 400mH kreeg hij in het Vlaams kampioenschap eenzelfde kleur medaille. Hij veroverde hier wel de provinciale titel in een tijd van 69″90.
Op de vlakke sprint lukte M40 Geert Teugels een dubbelslag in de 100 en 200 meter. Met 12.73 pakte Geert de provinciale titel en Vlaams brons. Op de 200m lukte hij met 26″25 de provinciale titel en Vlaams zilver.

Lucie Fieremans, Antoine Van Gucht, Mike Morret en Johan Van Grembergen gingen allen aan het kogelstoten. Lucie lukte de Vlaamse én provinciale titel met een worp van 6m37. Ook Antoine was goed voor de dubbel door zijn kogel 11m70 ver te werpen. Mike wierp 11m08 en kwam daarmee op Vlaams zilver en de provinciale titel terecht. Johan lukte met 10m08 ook de provinciale titel, maar viel in het Vlaams kampioenschap nét naast het podium.
Lucie en Antoine besloten ook te dubbelen in het discuswerpen. Met succes, want Antoine wierp zijn discus 34m73 ver naar het Vlaams én provinciaal zilver. Lucie haar 15m28 was goed voor Vlaams brons en de provinciale titel.

Nog een dubbelaar was Freddy De Ridder. Freddy sprong over 1m15 in het hoogspringen om zo Vlaams brons en een provinciale titel binnen te rijven bij de M60. In het speerwerpen lukte hij met 21m59 een vierde plaats in het Vlaams kampioenschap en zilver in het provinciaal kampioenschap.

Afsluiten mocht M40 Peter Van Damme doen op d 1500 meter. Peter veroverde de provinciale titel in een tijd van 4’24″31 en eindigde op een vijfde plaats in het Vlaams kampioenschap.

Kort samengevat behaalden onze atleten 10 titels, drie zilveren en één bronzen medaille op provinciaal niveau. Op het Vlaams kampioenschap waren ze goed voor twee titels, vier zilveren en vijf bronzen medailles.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube