LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Goud, zilver en top-10 in de Meise “Plantentuinjogging”

Meise
12
mei 2019

Één keer per jaar gaan de deuren van de plantentuin open voor de lopers. Ook dit jaar liep AC Lebbeke mee in deze organisatie van de “Meise Meelopers”.

Om te vermijden dat de atleten elkaar te veel voor de voeten lopen limiteert men het aantal deelnemers op 950. Op een mum van tijd is de ganse zaak uitverkocht. Wie nog hoopte op een daginschrijving was er aan voor de moeite. De deelnemers zullen hiervan zeker niet verwonderd zijn. De Meise joggingclub verwent je met een heel mooie tocht door de Plantentuin.

Natuur

Na de start aan de sporthal en een korte afdaling sla al heel snel het prachtige stukje natuur in. Vlak is het tracé zeker niet. Hier een daar kijk je wel eens aan tegen een goed voelbare helling. Of een veldwegel afgewisseld met grasstroken. Of maak je kennis met de natuur en een paar reeën die je pad kruisen. Of de met de vogels die je vrolijk aanmoedigen.

Midden het parcours is er ook nog muzikale omlijsting voorzien. Een ronde laat 7.6 km noteren op je sportuurwerk. Wil je er nog eens extra van genieten dan kan je het ook tweemaal afleggen.
Wie op voorhand inschrijft ontvangt een T-Shirt en voldoende bevoorrading na de wedstrijd. Een vlekkeloze organisatie dus. Wil je er volgend jaar wil bijzijn dan zal je tijdig moeten inschrijven.

Mariska ging met het goud aan de haal op 7.6 km. Glen nam een zilveren plak mee. Op de 13.6 km liep Bert zich naar een knappe zesde plaats.

Resultaat 7.6 km dames (265 deelnemers)

1 Mariska Tjeerdsma 30:35
19 Marita Hofmans 41:14
25 Liesbeth Meysman 42:47
26 Lut Raeymaekers 42:58
31 Joke Van Haesevelde 44:14

Resultaat 7.6 km heren (186 deelnemers)

2 Glen Braem 28:42
30 Chris Schelkens 36:34
57 Gino Van Buyten 40:38
69 Filip Vlaeminck 42:27

Resultaat 13 km heren

6 Bert Van der Hasselt 52:38

De uitslagen van stratenlopen en trails vermelden niet altijd atletiekclubs. Lebbeekse atleten die deelnamen aan deze wedstrijd en niet in het verslag staan mogen dat steeds laten weten via webteam@lebb.be.

Geschreven door Chris Schelkens | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube