Gentbrugge
25
september 2011

AC Lebbeke speelt in Gentbrugge voetbaltoernooi voor atletiekclubs.

Op de terreinen van RC Gentbrugge werd de allereerste Pouckiescoupe georganiseerd. De Pouckiescoupe werd genoemd naar bedenker Gert Van Poucke en is een voetbaltoernooi voor atletiekclubs. Wedstrijden duurden 2x 10 minuten. Er stonden 7 spelers per ploeg op het veld. Dat veld was overigens een half voetbalterrein. De poulewedstrijden begonnen om 9u30 en duurden tot 12u00.

AC Lebbeke werd ingedeeld in een poule met DCLA (Daring Club Leuven), LAT (Lebbeekse Atletiek Toekomst) en HAMM (AC Hamme). De eerste wedstrijd moesten de Lebbeekse atleten nog even aan de kant zitten. LAT verloor van Hamme tijdens deze eerste wedstrijd, het werd 2-1. De volgende wedstrijd speelde DCLA tegen onze club. Al snel stond het 2-0 voor DCLA. Nochtans moest Lebbeke niet onderdoen voor DCLA de twee goals kwamen dan ook voort na een ongelukkige owngoal en een dekkingsfoutje. Pieter De Maersschalck maakte nog de aansluitingstreffer, maar het mocht niet meer baten. Na 2-1 bleven we met 0 punten achter. DCLA en Hamme namen de kop. Niet voor lang, want DCLA en Hamme mochten meteen tegen elkaar uitkomen. Hamme won de wedstrijd, haalde zes op zes en was zo zeker van de kwalificatie voor de finalerondes.
LAT en Lebbeke mochten een derby aangaan tijdens de volgende wedstrijd. Tot enkele minuten voor tijd bleef het 0-0, in een evenwichtige wedstrijd. LAT kon echter in de laatste minuten een kans omzetten, en scoorde de 0-1. Meteen ook de einduitslag van de wedstrijd. Conclusie: goed, maar we hadden nood aan meer scorend vermogen. Hamme – Lebbeke was de laatste wedstrijd voor onze club in deze poules. Er werd goed verdedigd, maar het scorend vermogen was er niet. Tot diep in de tweede helft de 0-1 werd gescoord door Christophe Champeaux. De 0 werd uitgewist, maar Lebbeke kon zich niet meer van de laatste plaats in groep C ontdoen. DCLA verloor nog van LAT met 1-3.

De stand in onze groep: Hamme haalde zes punten en won de groep. Daarmee bleef het voor LAT, dat ook 6 punten haalde, maar de onderlinge wedstrijd van Hamme verloor. DCLA werd derde en Lebbeke vierde. In de namiddag mochten de eerste twee van elke poule naar de winnaars- eindronde, de laatste twee ploegen naar de verliezers- eindronde om te strijden voor plaats 9. Hier kwam onze club uit tegen Pegasus Londerzeel (VAC).

Lebbeke had de wedstrijd 20 minuten lang onder controle, en had tal van goede kansen op meerdere doelpunten. Helaas bleek ook tijdens deze wedstrijd dat het scorend vermogen erg laag lag. Pegasus prikte twee keer tegen, en maakte daarin 1 doelpunt. Lebbeke werd uitgeschakeld, Pegasus mocht een ronde verder tegen OB spelen. Ook die wedstrijd wonnen ze, na penalty’ s. AV Lokeren won de eerste Pouckiescoupe, door de finale te winnen van KAA Gent. RC Gent won de kleine finale.