Provinciaal kampioenschap cross

Lebbeke
02
februari 2013

Meer dan 1100 atleten verschenen aan de start van hun Provinciaal Kampioenschap te Lebbeke. Voor Lebbeke lieten Dries De Smet en Astrid Verhoeven een overwinning optekenen. Met hen verschenen heel wat Lebbeekse atleten op het appel.

In de allereerste wedstrijd van de dag verschenen 9 Lebbeekse benjamins meisjes aan de start. Sara Vercauter eindigde net buiten de top 10 op een 11e plaats. Nona Heyvaert finishte als 15e, meteen gevolgd door trainingsmaatjes Ella Heyvaert (16e), Britt Desmedt (17e) en Rhune Vanroose (18e). Nell Finck liep over de finishlijn als 23e. Hannelore Heymans en Nienke Van Campenhout liepen naar plaatsen 33 en 34. Maithe De Boeck haalde de 49e plaats op 55 deelneemsters.
Xander Cools liep naar de 23e plaats op 58 deelnemende eerstejaars benjamins. Lukas Raemdonck legde beslag op de 43e stek, Brent Van Den Abbeel werd 53e en Bram Jaspers 58e.

De een jaar oudere benjamin Nina Cooreman bewees zich beste Lebbeekse met een 44e plaats, net voor Nona Engelaar (45e). Emelie Bieseman werd 47e en Lise Jaspers 49e van de 51 deelneemsters.

Niels Verbeiren werd 17e bij de tweedejaars benjamins. Mendert Caudron liep naar de 27e plaats op 62 atleten.

Eerstejaars pupille Fien Biesemans liep naar een mooie 7e plaats in haar wedstrijd. Joyce Moens werd 14e. Lauren Speelman liep naar de 41e plaats, Linde De Smedt werd 44e en Sandrine Verhofstadt werd 46e.

Ben Vandevoorde kwam als eerste Lebbekenaar over de finishlijn op de 26e plaats. Yoran Kerkhofs werd 31e, Vic Walraevens 34e en Ralph Losa 38e. Niels Dery liep als 40e over de eindstreep, Matthias Stassijns als 44e. Tristan Blommaert werd 57e, net voor Jasper Van Den Bulcke (58e). Arne De Braeckeleer werd 61e en Aico Van Grembergen 65e.

Britt Roelandt zorgde bij de tweedejaars pupillen voor een eerste podiumplaats voor AC Lebbeke. Zij ging naar huis met een zilveren medaille op zak. Luca Heyvaert finishte als 24e. Joke Clynhens werd 48e, gevolgd door Luna Lissens (49e) en Hanne Jaspers (50e).

Arne Naudts werd 15e van de 70 deelnemers bij de tweedejaars pupillen. Siebe Van Campenhout werd 27e. Tibo Van Assche liep naar een 56e plaats, Maxim Vermorgen werd 64e en Stijn De Cock 66e. Luka De Block finishte als 70e.

Minieme Loike Vierendeels werd 25e op 52 deelneemsters. Emma Uyttersprot werd 48e, gevolgd door Lotte Heyvaert op de 50e plaats en Lien Van Hoorde op de 51e plaats.

Wannes Theelen liep naar een mooie 28e plaats in zijn race. Mathys Rembert finishte net voor Jef Walraevens op de 40e plaats. Arthur Verhofstadt werd 52e.

Tweedejaars minieme Emma Vannieuwenhuyze liep naar de 17e stek. Op de 37e plaats finishte Jente Van Campenhout, gevolgd door Sylvia Van Den Berghe (38e), Eline Melis (39e), Hanne Esselens (40e), Jule Walraevens (41e) en Laura Roelandt (43e).

Joren Blommaert liep naar de 38e plaats bij de tweedejaars jongens. Glen Smet werd 43e. Matthias Kerkhofs werd 56e, Joannes Mahieu 58e.

Dries De Smet maakt favorietenrol waar

Na een pauze van een uurtje werd de wedstrijd van de cadetten dames op gang geschoten. Amber Van de Maele liet zich opmerken met een zeer mooie 9e plaats. Maithé Rivera Armayones finishte in de top 20 op plaats 19. Liesbeth Steemans werd 46e, Caro Vermorgen 52e en Eline Neyns 54e.

Dries De Smet liet zich deze winter reeds opmerken met mooie prestaties in Crosscupwedstrijden en was in zijn eigen Lebbeke favoriet voor de provinciale titel. Hij liep een uitstekende wedstrijd en haalde het goud binnen. Jonas Van Biesen liep naar de 28e plaats, Toon Theelen werd 32e. Robbe Gabriëls kwam als 50e over de finishlijn. Stef Verschueren werd 63e, meteen gevolgd door Michiel Contryn (64e).

Kaat Theelen was de enige Lebbeekse scholiere die aan de start verscheen. Zij liep naar de 20e plaats.
Ook bij de jongens was Cedric Debot de enige Lebbekenaar aan de startlijn. Hij finishte als 8e op 39 deelnemers.

Op de korte cross finishte Natalie de Ridder net buiten de top 10 op de 11e plaats. Marijke Vanbuggenhout vocht zich naar de 14e plaats, Evelien Caudron werd 23e. Spurter Aiko De Mol waagde zich ook aan de korte cross. Hij finishte als 29e. Steven Brackx werd 37e.

Naast Dries werd ook Astrid Verhoeven getipt als favoriete voor de titel. Ook zij liep naar de overwinning in haar categorie, waarmee ze zichzelf een mooi cadeau voor haar 18e verjaardag schonk. Bij de mannen werd Soren Suys 17e op 18 deelnemers.

Master Hilde Scholliers liep naar de 20e plaats. Els Duvivier werd 27e op 35 deelneemsters.
Jan Moens was de snelste Lebbeekse master. Hij legde beslag op de 22e plaats. Kris Vannieuwenhuyze werd 41e, Jozef Beque werd 54e. Sigurd Suys finishte als 58e, Frans Brunclair als 68e en Peter Maes als 72e. Eric Follaets kwam als 76e over de eindstreep.

De senioren heren sloten de dag af met hun wedstrijd. Pieter Vierendeels liep naar de 8e plaats in een zware wedstrijd. Pieter Biets werd 16e, Tommy Van Weverberg 19e. Kris Van Gucht liep naar de 26e plaats, gevolgd door Guy Wauters op de 29e stek.