LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Provinciaal kampioenschap – Dag 1

Maldegem
28
april 2012

Regen, tegenwind, koude en vertragingen. De eerste dag van het provinciale kampioenschap te Maldegem had het allemaal. Jonas, Elien en Riet zorgden er voor de eerste medailles van het weekend.

Jonas Bogaerts haalde als eerste Lebbekenaar op dit PK een medaille. Hij wierp zijn discus 34m37 ver. Enkel Stijn Spillaert (HAMM) en Dennis De Witte (RCG) deden beter. Joni De Haes probeerde hetzelfde in het speerwerpen. Haar worp van 25m01 was goed voor een achtste plaats.

Jonas liep even daarvoor al 11.89 over de 100m. Een knappe prestatie in de sterke wind die Maldegem voorzien had: -1.7 m/s in het nadeel. Jonas eindigde net naast het juniorenpodium. Sven Laisnez finishte in 12.32 (-1.8 m/s). Daarmee eindigde hij vijfde in zijn reeks. Eva Van Dingenen liep tussen de 100m en 800m door de 300mH. Zij finishte in een tijd van 56.54 als vierde in haar reeks.

Op de 800m liet Thomas Caudron zijn goede vorm zien door vijfde te worden in een tijd van 1.56.67. Laurens Schockaert (AVLO) won voor Gieljan Baete (RIEM) en Matthias Stubbe (ACME). Thomas liep zo zijn 2e tijd ooit:

Na Jonas viel ook Sara De Kinder net naast het podium op de 400m. 64.72 was goed voor de vierde plaats bij de cadetten, terwijl de titel naar Kyra Wilmot (EA) ging. Bij de scholieren liep Esther van poel naar een derde plaats in de eerste reeks. Reeks twee was echter nog sneller. Esther liep een tijd van 66.64. Elien Moens finishte in 62.98 en zorgde daarmee voor de tweede bronzen medaille van de dag. Soraya meert (LAT) en Jolien De Meyer (RCG) bleven haar voor. In de snelste seniorenreeks haalde Mariska Parewijck (LAT) het voor Marion Lapage (ACME). Riet Vanfleteren eindigde op een derde plek in 61.00 rond. Zij voegde dus meteen een derde bronzen medaille toe aan de Lebbeekse medaillespiegel. Marijke Vanbuggenhout finishte in 63.44 als vijfde.

Op de afsluitende 200m finishte Sverre Vierendeels in een tijd van 30.85 (-2.3 m/s) bij de cadetten. Daarmee eindigde hij vierde in zijn reeks. Zijn vader Jan liep bij de senioren een tijd van 25.81 (-2.0 m/s) en eindigde daarmee derde in zijn reeks. Yoshi Thys mocht in de snelste reeks starten, maar kon na de operatie aan zijn kuiten zijn beste tijden nog niet evenaren. Yoshi finishte als vierde in een tijd van 23.80.

Morgen wordt het provinciaal kampioenschap verder gezet in Ninove. Wie naar Ninove moet, moet rekening houden met omleidingen als gevolg van een wielerwedstrijd. Meer info kan je terugvinden op de website van organiserende club VITA.

Foto’ s van deze wedstrijd kan je hier bekijken:Alle resultaten kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube