Beveren
28
april 2013

Onze Lebbeekse atleten haalden bij Atletiekclub Volharding twee keer goud, één keer zilver en tweemaal brons.

Celine De Meester en Maithé Rivera Armayones liepen beiden de 100m bij de cadetten in respectievelijk 14.13 en 14.72, maar geen van beiden wist zich niet te plaatsen voor de finale. Ook bij de scholieren meisjes konden Lies Gabriels (14.57) noch Tessa Van Biesen (13.97) een plek in de finale afdwingen. Bij de junioren viel er geen finale af te dwingen, want met 7 deelnemers kon er een rechtstreekse finale worden gelopen. Lise Verbruggen eindigde hier 5e in een tijd van 13.21. Ze moest hier opboksen tegen de sterke concurrentie van Justien Grillet en Kim Blommaert. Riet Vanfleteren was de enige seniore op de 100m. Ook zij slaagde er met 13.20 niet in om zich voor de finale te plaatsen.

Lise Teck wierp haar kogel 7m80 ver bij de junioren, waarmee ze net naast het podium viel. Ook Robbe Gabriels miste net de medailles. Hij sprong 5m39 ver, 11cm te weinig voor het brons. Ook Eva Van Dingenen zat het niet mee. Zij haalde de vierde plaats in het discuswerpen met een worp van 21m97.

Marijke Vanbuggenhout startte als enige Lebbeekse atlete op de 800m. Mariska Parewyck (LAT) nam meteen de leiding en snelde weg van het deelnemersveld. Marijke finishte als 4e in haar reeks in 2.26.30. Ze mocht als derde seniore het podium op om de bronzen medaille te ontvangen.

Robbe Gabriels won wel zijn reeks 400m bij de cadetten in 61.00. Sverre Vierendeels finishte in 59.16 derde in zijn reeks, maar de derde reeks was duidelijk de snelste. Bij de scholieren finishte Sebe De Decker in 61.63. Danny Van Nuffel zorgde voor de eerste medaille van de dag. Hij klokte 52.27 en mocht het zilver ophalen. Bij de senioren finishte master Jan Vierendeels in 53.55. In de snelste reeks liep Pieter De Maersschalck naar de vierde stek (50.76), Ruben Van den Berghe werd 8e met 54.14.

Lisa Teck moest ook in het discuswerpen genoegen nemen met een vijfde juniorenplaats. Ze wierp haar discus 22m36 het veld in. Eva Van dingenen kon haar kogel 6m92 ver stoten, maar kwam daarmee niet bij de medailles. Jonas Bogaerts wierp zijn speer het verst bij de junioren. Met 58m67 wierp hij ruim 8m verder dan nummer twee in de stand.

Dries De Smet zorgde voor het tweede goud van de dag. Hij trok op de 1500m het laken naar zich toe en liet de concurrentie met 4.21.48 op 4 seconden. Jonas Van Biesen eindigde in dezelfde reeks 12e met 4.54.15. Bij de senioren finishte Bart De Smedt met 4.17.80 vijfde in reeks 1.

Tot slot werd de 200m afgehaspeld. Tessa Van Biesen klokte bij de scholieren meisjes 28.95. Bij de junioren pakte Lise Verbruggen het brons met 27.38. Esther Van Poel eindigde met 29.03 zesde. Bij de senioren finishte Riet Vanfleteren met 26.58 op de vijfde stek.