LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Lebbeke keert met 4 medailles terug van PK estafette

Aalst
18
augustus 2013

16 Lebbeekse teams zakten naar Aalst af voor het provinciaal kampioenschap aflossingen. ALVA maakte er een uitstekende organisatie van en onze atleten veroverden 2 zilveren en 2 bronzen medailles.

De alle categorieënploegen op de 4x100m mochten er al vroeg op de dag aan beginnen. In de gietende regen zakten ze naar Aalst af, maar eens aangekomen maakten de wolken gelukkig plaats voor een warme zomerzon. Onze twee teams gingen beiden van start in de tweede, snelste, reeks. Wouter Vander Mijnsbrugge, Yoshi Thys, Sam Vanfleteren Pieter De Maersschalck vormden het eerste team en kende tijdens de wedstrijd 2 rampzalige wissels die de trage 45.24 op de klok lieten verschijnen. Tijdens de beker van Vlaanderen was 3/4e van dit kwartet goed voor 44.25.
Het tweede team, bestaande uit Sven Laisnez, Ruben Van den Berghe, Danny Van Nuffel en Jan De Maersschalck liepen een uitstekende 44.82 en kwamen als vierde over de meet. ASV Oudenaarde wisselde echter buiten de zone en werd gediskwalificeerd. Het team haalde zo de eerste medaille van de dag op.

Onze jeugd was goed vertegenwoordigd in Aalst met liefst 11 teams aan de start. Bij de miniemen tekenden Anne-Sophie Champeaux, Jente Van Campenhout, Lotte Heyaert en Loike Vierendeels present. Zij vielen met 47.37 net naast het podium van de 4x80m.
Benjamins meisjes Hanne Van Weverberg, Sara Vercauter, Nona Engelaar en Ella Heyvaert liepen de 4x60m waarbij ze de vierde tijd van hun reeks klokten, de vijfde tijd in totaal. De klok bleef staan op 40.71. Bij de jongens lieten Luca Engelaar, Jente Van Hamme, Len De Wael en Meindert Caudron 44.64 en een derde plaats in hun reeks optekenen. De volgende twee reeksen gingen echter nog harder, waardoor de jongens naast het podium vielen.
De pupillen jongens-ploeg 4x60m bestond uit Arne De Braekeleer, Emiel Depoortere, Tristan Blommaert en Flor Robijns die samen als zesde in hun reeks over de meet kwamen in een tijd van 41.80.

De tweede medaille van de dag kwam van de cadettenploeg 4x100m. Vooraf verklaarden Sverre Vierendeels, Frederik Tas, Robbe Gabriels en Pieter Thomassen voor het clubrecord (48.14) te gaan. Die tijd leek uiteindelijk te hoog gegrepen. Met 48.81 liepen ze wel een uitstekend gemiddelde van 12.20 en pakten ze het zilver. Hetzelfde viertal ging een uurtje later ook van start op de 4x200m. Een clubrecord bestaat op deze afstand niet, gezien het geen officieel nummer voor cadetten is. Het viertal liep mee met de alle categorieënreeksen en lukte 1:44.36 waarmee ze hun reeks als derde beëindigden.
De tweede ploeg op de 4x200m bestond uit Sven Laisnez, Ruben Van den Berghe, Michiel De Proft en Jan Vierendeels. Zij klokten 1.36.19, eindigden derde in hun reeks, maar vielen in de einduitslag net naast het podium. Hier verdiende Jan Vierendeels meer dan 1 schouderklopje. Oorspronkelijk moest Jan De Maersschalck lopen, die zich tijdens de 4x100m aan de hamstrings blesseerde. Jan Vierendeels viel last minute, na 2 trainingen gedaan te hebben dit weekend, in.

16 teams zorgden voor een Lebbeekse invasie van Aalst

De 3x600m pupillen meisjes finishten na 6.08.21 als vierde. Britt Roelandt, Rune Vierendeels en Fien Biesemans lieten de stok uitstekend rondgaan, maar vielen dus net naast het podium. De jongens bemachtigden wel een medaille. Siebe Van Campenhout, Yoran Kerkhofs en Arne Naudts pakten het tweede zilver en de derde medaille van de dag in 5.58.12.

Sara Vercauter, Hanne Van Weverberg en Madeleine Raemdonck lieten het stokje in 7:02.39 rond gaan en bemachtigden een 8e plaats bij de benjamins. De tweede ploeg met Hannelore Heymans, Nienke Van Campenhout en Nona Engelaar kwam als 14e aan in 7:46.82.
Jongens Xander Cools, Lucas Raemdonck en Meindert Caudron legden dezelfde afstand af in 7:25.86, waarmee ook zij als veertiende over de meet kwamen met hun aflossingsstok.

Onze laatste twee ijzers in het vuur waren de twee 4x400m mannen-teams. Ploeg 1 bestond uit Yoshi Thys, Danny Van Nuffel, Aiko De Mol en Pieter De Maersschalck. De jongens werden de afgelopen jaren steeds tweede achter het sprintgeweld AC Meetjesland en moesten ook nu hun meerdere erkennen. De tweede plaats leek binnen handbereik, tot ASV Oudenaarde, met Simon De Lange op de laatste ronde, in de laatste rechte lijn nog over Pieter ging. De jongens finishten in een tijd van 3.26.26. Hun clubrecord bedraagt 3.19.72.
In het tweede team moest Jan Vierendeels alweer last minute inspringen. Bart Raemdonck voelde tijdens de opwarming een steek in zijn adductoren en moest verstek geven voor de wedstrijd. Jan ging voorzichtig van start en gaf de stok door aan Cedric Debot, Michiel De Proft en Thomas Caudron. Samen klokten ze 3.39.51 en finishten zo vijfde.

Het kampioenschap werd aldus afgesloten zonder titels, maar wel met 2 zilveren en 2 bronzen medailles. Het verslag van het PK aflossingen van vorig jaar kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube