LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Provinciaal kampioenschap Indoor

Gent
07
januari 2012

4x goud, 4x zilver en 3x brons tijdens eerste indoorkampioenschap.

Het provinciaal kampioenschap indoor vond ook dit jaar in Gent plaats, samen met de kampioenschappen van West- Vlaanderen en Limburg. Reeds om 10u ’s morgens werd het eerste startschot gegeven in de Topsporthal aan de Blaarmeersen.

Dat eerste startschot leverde Jonas meteen ook een gouden plak op. Hij werd eerste junior van Oost- Vlaanderen over de 60m horden in een tijd van 9.21. Eens de hordens opgeborgen waren, konden de reeksen 60m van start gaan. Hier mocht Maithe Rivera Armayones de spits afbijten. Zij finishte bij de cadetten in een tijd van 9.44 en werd daarmee vijfde in haar reeks. Rani Wauters eindigde tweede in haar reeks bij de scholieren. Met 8.34 bleef ze een eind boven haar PR, en kon ze zich niet plaatsen voor de finale. Rani eindigde wel tweede in haar reeks na Marie Derolez (AZW). Lise Verbruggen was de laatste vrouw aan de start. Zij finishte bij de JSM- reeksen in 8.72 en plaatste zich zo voor de finale.

Bij de mannen konden ook Christophe Champeaux en Brent Wellekens zich voor de junioren- finale plaatsen. Christophe eindigde zesde in reeks 3, in een tijd van 7.56. Brent werd vierde in reeks 4 en finishte in 7.60. Sam Vanfleteren eindigde in diezelfde reeks als 3e, in een tijd van 7.34. Hij viel nipt naast de senioren- finale (9e tijd). Ook Wouter Vander Mijnsbrugge en Sven Laisnez konden zich niet plaatsen voor de senioren- finale. Wouter eindigde reeks 6 als vierde, in een tijd van 7.47. Sven eindigde als vijfde in reeks 8. Hij liep een tijd van 7.75.

Medailles in de kamnummers

Vicky Van den Nest mag zich provinciaal kampioene noemen in het hoogspringen bij de cadetten. Een sprong over 1m54 was overigens goed voor de beste cadettenprestatie over de drie provincies heen. Sarah Van Kerckhoven moest de duimen leggen voor Jolien Borghijs (VOLH) en eindigde tweede met een sprong over 1m60.

Jonas voegde nog een titel toe aan zijn rijke palmares. Ook in het verspringen bleek hij de sterkst. Een sprong van 5m98 bracht hem goud op. Eva Van Dingenen eindigde in het kogelstoten als 13e (7e OVL), met een worp van 7m25.

Finales 60m

Lise werd vijfde in haar eerste junioren- finale. Ze verbeterde ook haar SB naar 8.61. Justien Grillet (VS) was hier met 7.74 ongenaakbaar. Brent ging niet van start in de finale bij de mannen. Christophe wel, en dat resulteerde in een derde plaats. Met 7.51 moest hij enkel Maxim Augustyn (RCG) en Maarten Vandewalle (EA) voor zich dulden.

Claude Elengesa kroonde zich tijdens de rechtstreekse finales bij de masters tot kampioen in een snelle 7.51. Norbert eindigde in diezelfde reeks 7e in 9.02.

200 en 400m

Eva begon de eerste van vele 200m- reeksen. In reeks 8 bij de cadetten liep ze 32.12. Matihe eindigde een reeks later als vijfde, en klokte 31.53. Helena Baert eindigde reeks 11 als tweede in 28.60. Rani mocht van start gaan in de snelste reeks, en verbeterde haar SB sterk: 27.28. Ze kwam echter net tekort voor de prijzen. Voor brons was 26.92 nodig. Lise viel wel in de prijzen. Zij eindigde als derde juniore in 28.42. Justien Grillet (VS) liet ook deze titel niet glippen en won in 24.67.

Christophe voegde meteen een zilveren medaille toe aan de Lebbeekse medaillespiegel. Hij finishte in 24.04. Sven Laisnez eindigde reeks 7 als 5e in 24.75. Norbert finishte als derde in zijn reeks bij de masters, in een tijd van 29.30.

Sara De Kinder viel net naast het podium op de 400m. Ze werd vierde cadet van Oost- Vlaanderen, in 64.20. Ook Esther Van Poel eindigde vierde, in haar reeks, bij de scholieren meisjes: 67.57. Danny Van Nuffel raakte wel op het podium. Laurenz Vanbekbergen (RCG) was duidelijk de betere, maar Danny kon als tweede scholier finishen in 54.61. Ook Marijke Vanbuggenhout mocht een medaille meenemen naar huis. Zij eindigde derde bij de senioren in een tijd van 62.74. Yoshi Thys zorgde ei zo na voor nog een derde 400m- medaille, maar zijn kuiten verkrampten in de laatste 100m waardoor hij van de koppositie terugviel naar de vierde plek: 51.52. Ruben Van den Berghe werd derde tijdens de zesde reeks, in een tijd van 54.63.

1500m

Thomas tekende present voor de laatste medailles van de dag, die op de 1500m. Hij finishte in 4.12.59, en moest daarmee enkel Simon De Vriendt (RCG) voor zich laten.

Enkele foto’ s kan je terugvinden in ons Flickr- album:Bekijk alle resultaten via deze link.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube