LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Records sneuvelen in het Gentse

Gent
11
januari 2014

Atletiekclub Vlierzele Sportief organiseerde in de Topsporthal haar jaarlijkse indoormeeting met een resem Lebbeekse atleten aan de start.

Scholiere Vicky Vanden Nest mocht als eerste uit de startblokken schieten. Ze klokte in de vijfde reeks de vijfde tijd: 8.80. Eén reeks later deed Celine De Meester nog net iets beter. Zij eindigde tweede in een tijd van 8.72. Beide atletes braken daarbij hun PR’s. Frederik Tas kon bij de mannen ook al beslag leggen op een vijfde plaats in de vijfde reeks. Hij deed dat in een tijd van 7.86. Sverre Vierendeels eindigde op plaats 7 in reeks 8 na 8.23.

Lize De Geest ging in de eerste en snelste seniorenreeks van start. Lize liep er met 7.88 naar een zesde stek. De overwinning ging naar Nenah De Coninck (KAAG) voor de Nederlandse Eetje Boons en Justien Grillet (VS).
Bij de mannen waren er liefst 19 reeksen voorzien en door de 200m gelijk met de 60m te laten doorgaan zorgde dat voor enorm veel vertraging. Sam Vanfleteren mocht in reeks vijf in de startblok kruipen. Hij bleef met 7.46 ver boven zijn PR en kwam als 7e over de meet. Danny Van Nuffel liep in de 13e reeks naar een nieuw PR van 7.67, waarmee hij 4e over de meet kwam. Ook Ruben klokte met 7.62 een nieuwe besttijd. Hij finishte tweede in zijn reeks. Master Jan Vierendeels klokte tot slot een nieuw clubrecord bij de M45. De te kloppen tijd is nu 7.99.

Cadet Matthias Kerkhofs liep naar een tweede plaats in zijn reeks en klokte 27.81. Ook scholiere Vicky Vanden Nest kwam als tweede aan. Zij deed dat in een tijd van 28.93. Celine De Meester kon niet achterblijven. Zij pakte ook een tweede plaats in haar reeks na 29.66. Frederik Tas dook deze keer net niet onder de 25 seconden. Hij was goed voor 25.13 en een derde plaats in zijn reeks. Sverre Vierendeels eindigde vijfde na 26.34.
Senior Ruben Van den Berghe won zijn 200m-reeks door voor het eerst (indoor) onder de 24 seconden te duiken: 23.96. Bart Raemdonck schierp het één week oude M35-record van Sven Laisnez alweer scherper. Hij klokte een tijd van 24.33 en beëindigde zijn race op een tweede plaats. Jan Vierendeels klokte met 24.97 een nieuw clubrecord bij de M45. Ook Danny Van Nuffel kwam als tweede over de meet. Hij deed dat na 24.38.

Vicky Vanden Nest had er na twee sprintnummers nog niet genoeg van. Ze nam ook nog deel aan de 60mH, waar ze 10.50 klokte.

Aiko De Mol ging tijdens de 800m op zoek naar een tijd om zich te kwalificeren voor het Vlaams kampioenschap AC dat binnen 2 weken op het programma staat. In het zog van Jori Stroobants (VITA) liep hij naar 1.59.80.

Afgesloten werd er met de 4x200m, waar onze Masters voor het Belgische record M35 gingen. Het verslag daarvan kan je op deze pagina terugvinden. Onze club had echter ook nog een tweede ploeg aan de start. Die bestond uit Frederik, Ruben, Danny en Aiko. Het viertal finishte in een tijd van 1.36.45 als vierde in hun reeks.

De prestaties van onze jeugd kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube