LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Riet: “Ik voelde dat ik mijn record zou breken”

Brussel
01
augustus 2014

Het BK moest het hoogtepunt worden van Riet Vanfleterens zomerseizoen. En dat werd het ook, want met een zesde plaats in de 400m en een dik persoonlijk record van 55.82 haalde ze haar doelen ruimschoots binnen.

“Mijn eerste doelstelling was om de finale te bereiken. Daar slaagde ik echter maar net in, want in de reeksen liet ik me vangen aan een te snelle start. Precies alsof ik was een onervaren cadetje. Dat werd dus even nagelbijten, want ik zat in de eerste reeks en na mij moesten nog een aantal snelle meisjes aantreden. Ik bleek uiteindelijk de negende tijd te hebben en dat was net voldoende. Fjieuw!”, klonk het bij de atlete van AC Lebbeke. In die finale liep ze een veel betere race.

“Ik zou mijn eigen wedstrijd lopen en me door niemand meer laten opjagen. Dat lukte en na de tweede bocht begon ik aan mijn inhaalrace. De laatste rechte lijn was uiteraard sterven, maar ik wist toch al dat ik mijn record zou breken. Dat voel je gewoon. Ik was supertevreden en mijn seizoen kan niet meer stuk.”

“Voorlopig heb ik nu wel eventjes genoeg van de 400m. Tijd voor iets anders. In augustus wil ik me amuseren in de 100, 200 en waarom ook niet eens een 800m. Ook aan het PK estafette doen we nog mee. En zelfs een meerkamp behoort tot de mogelijkheden”, aldus de pas afgestudeerde kinesiste.

Uit Het Laatste Nieuws van 31 juli 2014. Klik hier voor het artikel. Andere persberichten kan je op deze pagina terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube