LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Riet met nieuw clubrecord vierde op KvV 400m indoor

Gent
26
januari 2015

In een nieuw clubrecord van 56.66 liep Riet Vanfleteren naar een derde plaats in haar reeks en een vierde plaats in totaal. Aiko De Mol, Lize De Geest en Ruben Van den Berghe kenden een mindere dag.

Lize De Geest moest als eerste in actie komen op de 60m, maar voelde tijdens de opwarming al dat het niet goed zat. Tijdens haar eerste versnelling voelde ze iets in de hamstring, waarna ze verstek gaf voor de reeksen.

Haar vriend, Ruben Van den Berghe, trad aan in het verspringen. Hij liet echter drie keer een nulsprong noteren nadat zijn aanloop steeds mislukte.

Twee sprinters maakten zich op voor de 400m. Riet Vanfleteren bij de vrouwen en Aiko De Mol bij de heren. Riet vertrok in de snelste van vier reeksen en knokte zich naar een derde plaats in haar reeks in een tijd van 56.66. Goed voor een verbetering van haar eigen clubrecord dat ze tijdens het provinciaal kampioenschap al aan diggelen liep. De nieuwe tijd is nog eens een halve seconde sneller. In de derde van vier reeksen ging Katrijn Boone (HAC) echter nog onder 7 honderdsten sneller dan Riet, waardoor deze vrede moest nemen met een vierde plaats.

Bij de heren ging Aiko De Mol voortvarend van start. Hij liep in de eerste van vier reeksen 350 meter op kop, maar de verzuring bracht hem nog naar plaats twee: 53.38.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube