x

Deze website maakt gebruik van cookies en andere technologieën. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. Meer informatie kan u hier terugvinden.

Riet vierde van België op de 400 meter indoor

Gent
zo 22 februari 2015

In de Gentse Topsporthal trad slechts één atlete aan op het Belgisch kampioenschap alle categorieën indoor. Riet Vanfleteren had de vijfde tijd achter haar naam staan op de dubbele baanronde en had aldus het podium in zicht.

In de vijfde en snelste reeks kroop Riet in baan 2 in de blokken. Cynthia Bolingo Mbongo (CABW) was met voorsprong de beste van het pak. Zij klokte 54.99 en ging met de Belgische titel aan de haal. Daarachter was het een veel geslotener werdstrijd, want de persoonlijke records van alle deelneemsters liggen behoorlijk dicht bij elkaar. Isaura Rossaert (ACW) kon met 56.04 beslag leggen op een tweede plaats. Katrijn Boone (HAC) pakte het brons met nog geen tiende verschil op zilver. Riet moest vrede nemen met een vierde plaats in een tijd van 56.66. Ine Hugaerts (DUFF) kwam 4 honderdsten later als vijfde over de meet.

Met 56.66 evenaart Riet haar persoonlijk- en clubrecord op de 400 meter indoor. Op 25 januari realiseerde ze immers al eens éxact dezelfde tijd op het Vlaams kampioenschap. Outdoor was ze al goed voor 55.82.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam
Facebook Flickr Strava Wikipedia YouTube Instagram Twitter Menu Pijl Bus Album Document Persoon Plan Groep Fluit Email Overheid Overheid Locatie Smartphone Huis Bankkaart BTW Kinderen