LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Lierse “Schapenkoppenloop” onder late najaarszon

Lier
13
oktober 2019

Een prachtige oktoberzon, schitterende natuur en lopen voor het goede doel. Dat zijn kort samengevat de ingrediënten van deze loop editie 2019. Maar kom je die schapen ook echt tegen?

Schapenkoppen

De Lierenaars zouden hun bijnaam “schapenkoppen” volgens de legende te danken hebben aan de Hertog van Brabant die ik de 14e eeuw de inwoners wou bedanken voor hun strijd tegen de Mechelaars.
De keuze was ofwel een universiteit ofwel een veemarkt. Dit laatste genoot de voorkeur. De universiteit ging naar Leuven. Meteen was de bijnaam een feit.
Marita Hofmans en Chris Schelkens verlieten de vertrouwende loopomgeving en gingen schapen tellen in Lier. Maar die hielden zich wel heel goed verborgen.

Groen

Wel was het genieten van heel wat schitterende natuur. Enerzijds langs de jaagpaden van de Nete en anderzijds in mooie stukken bos. Starten kon je vrij doen tussen 9 00 en 11 00. De parcours van 5, 11 en 16 km werden netjes uitgepijld. Al blijft dit voor lopers toch opletten om de pijltjes niet voorbij te lopen. Dat ondervond ook Marita die helemaal van het parcours geraakte en aankwam aan de verkeerde sporthal.

Goed doel

De organisatie wil niet alleen het recreatieve lopen in de natuur promoten. Alle inkomsten gaan integraal naar SOS Kinderdorpen. Deze organisatie zet zich in om kwetsbare kinderen een betere toekomst te bezorgen. Een mooi initiatief om de deelnemers een sportieve en recreatieve zondagvoormiddag te bezorgen.

Lebbeekse atleten die deelnamen aan dit evenement en niet in het verslag staan mogen dat steeds laten weten via webteam@lebb.be.

Geschreven door Chris Schelkens | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube