LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Acht selecties voor het Belgisch kampioenschap junioren en beloften

Nijvel
31
augustus 2016

Zondag 11 september zullen de Belgische kampioenschappen voor junioren en beloften plaatsvinden in Nijvel. Acht atleten nemen er deel aan negen nummers. Verschillende atleten komen in aanmerking voor de medailles.

Beloftes Lise Verbruggen en Danny Van Nuffel zijn de twee vlakke sprinters van het gezelschap. Lise zal uitkomen op zowel de 100 als de 200m. Danny loopt de 400 meter. Zij moeten aanspraak kunnen maken op een plaatsje in de top-10. Danny heeft met 50.28 de achtste inschrijvingstijd achter zijn naam staat. Lise kunnen we terugvinden op plaatsen negen (100m in 13.51) en tien (200m in 27.64).
Sverre Vierendeels selecteerde zich met 64.67 voor de 400mH voor junioren. Sverre heeft de veertiende tijd achter zijn naam staan, maar voor een tiende plaats zal hij zijn PR aanzienlijk moeten aanscherpen.

Medaillekansen voor de (halve) fondlopers

Op de 800 meter krijgen we met Gaetan Van Laethem een eerste kans op een medaille. Junior Gaetan liep de 800m dit jaar in 1.53.92. Slechts twee atleten, Jean Thiry (WACO) en Bastiaan Ameryckx (OPW), hebben een sneller PR achter hun naam staan.
Bij de dames kan Lotte Hellinckx mits een goede dag in de buurt komen van de medailles. Lotte liep dit jaar 2.19.82, de vijfde inschrijvingstijd bij de beloften.

Dries De Smet zal op de 1500 meter komaf moeten maken met Julien Celis (HF) en Oussama Lonneux (RFCL) wil hij de titel pakken. Dries is de enige junior op de inschrijvingslijst die met 3.49.52 al onder de 3’50 dook, maar het Waalse duo volgt op amper een halve seconde.
4.48.97 is de derde inschrijvingstijd bij de beloften dames. Delphine Van Laethem heeft deze tijd achter haar naam staan en moet onder andere rekening houden met de snellere Axana Schaeverbeke (ACME) en Margot Vandenlindenloof (ABES) voor een medaille.

Kan Jonas zijn titel verlengen in het speerwerpen?

Verder wordt het uitkijken naar de prestaties van Jonas Bogaerts in het speerwerpen. Met 60m30 heeft hij de derde worp van het jaar achter zijn naam staan bij de beloften. Enkel Jarne Duchateau (OB) en Timothy Branders (DAMP) wierpen al verder.
Vorig jaar kroonde Jonas zich in deze discipline voor het eerst tot Belgisch kampioen.

De volledige deelnemerslijst kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube