LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

14 Jeugdatleten geselecteerd voor het Critérium des Jeunes in Nijvel

Nijvel
16
september 2016

"Het officiëuze Belgisch kampioenschap voor jeugd" wordt het Critérium des Jeunes van CABW in Nijvel ook wel eens genoemd. Jaarlijks gaat het eind september door met de beste benjamins, pupillen en miniemen van het land. Vooraf inschrijven en geselecteerd raken is immers verplicht om deel te kunnen nemen. We zetten de Lebbeekse deelnemers alvast op een rijtje.

Op de korte sprint zullen verschillende atleten in actie komen. Benjamin Stella De Blende en pupillen Ella Heyvaert en Miel Baeyens lopen de 60m vlak. Mét horden krijgen we meerdere deelnemers aan de start. Pupillen Rhune Vanroose, Hannelore Heymans, Nona Heyvaert en Toon Van Esbroeck lopen de 60mH. Miniem Flor Robijns gaat van start op de 80mH.

Nora Vereecken kwalificeerde zich voor het kogelstoten bij de benjamins. Ook minieme Rune Vierendeels kon zich op dit nummer plaatsen. Zij mag ook deelnemen aan het speerwerpen. Nog in de kampnummers zal pupille Lotte Van Wemmel discuswerpen.
In het hoogspringen is Hannelore Heymans van de partij. Nona Heyvaert is geselecteerd voor het verspringen.

Op de 1000m komen meerdere atleten in actie. Pupillen Sara Vercauter, Rhune Vanroose, Ine Van Damme, Laurens Blommaert en Miel Baeyens doen allen een gooi naar de officieuze Belgische titel.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube