LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Sfeer in de Kerstloop te Stekene

Stekene
23
december 2018

De kerstlopen volgen elkaar in sneltreinvaart op. Maar die van Stekene is en blijft een topper met een jarenlange staat van dienst.

Al jaren is het de laatste zondag voor Kerstmis verzamelen geblazen in de groene grensgemeente. Deze wedstrijd kende destijds een constante groei tot zelfs een duizendtal deelnemers. Maar toen sneeuwde de organisatie twee jaar na elkaar onder en leek het erop dat deze mooie traditie ter ziele was gegaan. Maar andere organisatoren pikten gelukkig de draad weer op.

Met succes want dit jaar stonden weer ruim 600 inschrijvingen op de teller. Een sterk punt is dat je per ronde van 2.5 km drie maal de kerstmarkt voorbijloopt. Daar staan een massa toeschouwers en supporters om je over de meet te schreeuwen.

Dit jaar was het parcours opnieuw wat aangepast. De twee scherpe keerpunten per ronde bleven overeind. Niet echt bevorderlijk voor de snelheid maar in dit soort wedstrijden lijkt dit minder van belang. Voor AC Lebbeke stonden Marita Hofmans en Chris Schelkens aan de start van de tien km. Marita liep zich naar de 58ste plaats bij de dames in een tijd van 58:10. Chris eindigde op plaats 103 bij de heren in 44:58.

De uitslagen van stratenlopen vermelden niet altijd atletiekclubs. Lebbeekse atleten die deelnamen aan deze wedstrijd en niet in het verslag staan mogen dat steeds laten weten via webteam@lebb.be.

Geschreven door Chris Schelkens | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube