LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

8ste “Sint Baafsloop” in Moerzeke kent bescheiden groei

Moerzeke
05
oktober 2019

Niet iedere organisator koestert hoge ambities inzake inschrijvingsaantallen. Een aantal houdt het liever familiaal en kleinschalig. Deze Sint Baafsloop die op zaterdag plaats vond is hiervan een typevoorbeeld.

zoekwerk

Veel publiciteit moet je voor deze wedstrijd niet verwachten. Met wat zoekwerk en wat klikken op de site van AC Hamme vind je wat info. Of hier of daar op Facebook. Toch ging de inschrijvingsteller dit jaar nog vlot boven de 100. De Hamse atletiekclub vaardigde wel een behoorlijke delegatie af.

Gunstig

De weersomstandigheden zaten best mee.
Wat drukstijgingen hielden de regenbuien op een veilige afstand en de wind hield zich op de achtergrond. Gelukkig maar want het parcours van 3.25 km loopt een groot stuk over de Scheldedijk waar de wind wel eens een te duchten tegenstander kan zijn. Keuze is er tussen drie afstanden van 3.25, 6.5 en 13 km. Een inschrijving maakt je maar € 4 armer. Eerder uitzonderlijk en organisator Herman Van de Mergel beloont de deelnemers nadien met een zak fruit.

Brons voor Glenn bij de jeugd

Glenn Nieuwborg ging knap als derde het podium op in de kidsrun 800m.
Marita Hofmans en Chris Schelkens trokken de loopschoenen aan voor resp. de 6.5 en 13 km.

Resultaat kidsrun 800m (8 deelnemers)

3 Glenn Nieuwborg

Resultaat 6.5 km (38 deelnemers)

23 Marita Hofmans 34:13

Resultaat 13 km (12 deelnemers)

8 Chris Schelkens 59:29

De uitslagen van stratenlopen en trails vermelden niet altijd atletiekclubs. Lebbeekse atleten die deelnamen aan deze wedstrijd en niet in het verslag staan mogen dat steeds laten weten via webteam@lebb.be.

Geschreven door Chris Schelkens | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube