LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Sofico Gent Marathon 2021

Gent
11
april 2021

Op 27 en 28 maart en 10 en 11 april konden atleten deelnemen aan de Sofico Gent Marathon. Door de huidige COVID-19 maatregelen werd het een virtuele wedstrijd, gespreid over verschillende dagen, starturen en zelfs twee startlocaties. Alle lopers dienden echter wel hetzelfde parcours af te leggen.

Het parcours bracht hen langs de mooiste plekjes van de groene Gentse rand, maar trok ook door het verstedelijkte gebied. Zo werden de oude Leie aangedaan, De Assels, het Parkbos, de Zeven Dreven en de Blaarmeersen.

De Sofico Gent Marathon 2021 is een bepijlde route. Omwille van het aangepaste format werd er geen World Athletics label verleend en kan de wedstrijd niet als een “officiële wedstrijd” erkend worden. Het parcours werd wel opmeten door een erkende opmeter.

Voor onze club kwam Stan De Vleminck in actie. Stan legde de marathon af in een snelle 2:29:51 (Strava). Hij bleef hiermee zo’n 2 minuten boven zijn persoonlijk record uit 2019.

Lebbeekse atleten die deelnamen aan dit evenement en niet in het verslag staan mogen dat steeds laten weten via webteam@lebb.be.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube