LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Philip en Niels pakken drie titels in de Special Olympics

Moeskroen
11
mei 2018

Twee van onze atleten stonden aan de start van de Special Olympics. Philip Vermeiren en Niels Vandeperre. Philip ging van start in de 5000 en het verspringen, Niels mocht deelnemen aan de 800 meter en het verspringen. Een verslag van onze trainer-begeleider ter plaatse: Eric Follaets.

De openingsceremonie was al heel bijzonder. Veel volk, een goeie ambiance.

Meteen goud in de 5000m

Donderdag, de eerste wedstrijddag begon al super goed: onze eerste gouden plak binnen! Philip Vermeiren op de 5000 m haalde een tijd van 20’56″73. Op de foto zie je hem op het podium, alsook met zijn ouders.

Niels pakt ook goud, Philip naar twee

De tweede wedstrijd was ook al bingo: Niels Vandeperre haalde goud bij het verspringen: 3m16. Zoals we Niels kennen miste hij het podium, maar dit werd meer dan goedgemaakt met een charmante dame aan zijn zijde :-)

Het kon die dag niet op! In de volgende wedstrijd verspringen haalde Philip wéér goud: 2m68!

Net niet in het verspringen

Als afsluiter van de dag hadden we een schitterende wedstrijd op de 800m. Niels heeft hard gevochten voor de eerste plaats, doch moest de duimen leggen tegen een veel sterkere kandidaat.
Zijn tijd was 2’19″05. Toch zilver gehaald, wat helemaal niet slecht is.

Ik zou zeggen: 3 maal goud en 1 maal zilver op 6 proeven is helemaal niet slecht, we hebben AC Lebbeke daar goed zichtbaar gemaakt!
Ik sluit de dag af met zeer mooie, sportieve maar vooral warme gevoelens. Ik was blij, en fier, dat ik deze dag mocht meemaken. Stuk voor stuk allemaal topatleten!

Vandaag, vrijdag, is het voor onze atleten rustdag. Morgen treden zij weer aan. Niels om 14u50 in de 1500m en Philip om 15u05 voor zijn 1500m. De kans is zeer reëel dat zij weer met goede tijden naar huis komen.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube