LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Medailles voor Niels, Philip en Yenzo in de “Special Olympics”

Sint Niklaas
31
mei 2019

Op woensdag werd in Sint Niklaas in aanwezigheid van prinses Astrid de aftrap gegeven voor deze spelen. De Olympische vlam werd van Beveren naar Sint Niklaas gelopen, de twee locaties waar enkele duizenden atleten in actie komen. AC Lebbeke vaardigde Niels en Philip af.

In 20 verschillende sporten bekampen de atleten elkaar volgens een speciale formule. Een afvalsysteem is er niet. De organisatie zet de deelnemers samen volgens leeftijd, geslacht en sterkte.
De winnaars nemen direct de medailles mee. Maar ook wie buiten het podium valt krijgt een deelnemersmedaille mee naar huis.

De deelnemende clubs bepalen wie mag deelnemen. Ze krijgen meteen ook quota opgelegd omdat er meer gegadigden zijn de plaatsen.

Sterke prestaties

Onze atleten deden het uitstekend. Niels Van de Perre liep zich op de 800 m naar het goud in 2:16. Net op de rand van zijn PR.

Philip Vermeiren kon het goud veroveren op de 5 000 m in 18:43. Meteen een verbetering met 1:08 van zijn PR!

Driemaal goud

Yenzo De Coster behaalde goud in het kogelstoten met een worp van 9.42m. Op de 400m kwam hij als eerste aan in een tijd van 1:08:44. Ook op de 200m kon hij het goud in ontvangst nemen. Hij klokte daar af in 29:23

Het waren voor de atleten en begeleiders prachtige dagen met veel inzet en vriendschap.

Geschreven door Chris Schelkens | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube